Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:36:39

Активісти Чернігова дискутували щодо призначення головного міліціонера області

08.05.2014   10:14Агенцiя

7 травня спроба провести громадське обговорення кандидатур на посаду начальника УМВС України в Чернігівській області вдалася не зовсім.

Проте було відкрито публічну дискусію щодо порядку призначення на цю посаду а також висловлено думки активістів – представників громадських організацій та жителів міста.

На подію були запрошені кандидати на цю посаду, які раніше подали заявки на участь у конкурсі – нинішній виконувач обов’язків начальника УМВС у Чернігівській області Вадим Філашкін та заступник начальника управління Валерій Костильов. Прийшов на подію лише Валерій Костильов. Інший кандидат надіслав офіційного листа організаторам із подякою за запрошення та поясненням його відсутності.

Варто нагадати, що процедура призначення начальника УМВС України в будь-якій області на сьогодні має конкретну поетапність: оголошується конкурс, про який повідомляється на офіційному сайті МВС. Встановлюється термін подачі заявок кандидатів та перелік необхідних документів. Кандидатури підлягають громадському обговоренню. Рекомендації громадськості можуть вплинути на рішення, яке виносить Міністр Внутрішніх Справ України спільно із Кадровою комісією з призначення начальників обласних УМВС та Люстраційним комітетом при Кабінеті Міністрів України.

Оскільки датою прийняття рішення щодо призначення начальника УМВС України в Чернігівській області було встановлено 12 травня 2014 року, то громадські організації «М’АРТ» та Чернігівський громадський комітет захисту прав людини визначили за потрібне провести захід, який би попередив призначення посадової особи без громадського обговорення.

У зустрічі взяли участь близько 80 осіб, деякі з них виявили бажання виступити і їм була надана така можливість. Під час жвавої дискусії було виявлено, що окрім представлених кандидатів заявку також подавав Сергій Протченко, кандидат юридичний наук, полковник міліції у відставці:
– Чому документи беруться вибірково – мені невідомо. Хоча я теж готовий брати участь у конкурсі на заміщення вакантної посади, – заявив він під час свого виступу.

Також під час одного з виступів активістів було виявлено, що існує ще один потенційний кандидат – Олег Демченко, на підтримку якого, за словами представника Чернігівського обласного штабу національного спротиву, виступали представники партій та громадський організацій.

Оскільки метою організаторів було створення майданчика вільного спілкування, то висловити свою думку міг кожен. В результаті було рекомендовано кожному окремо або у складі громадських організацій написати листи до Міністра внутрішніх справ України, Кадрової комісії з призначення начальників обласних УМВС та Люстраційного комітету при КМУ зі своїми висновками та пропозиціями. Громадська організація «М’АРТ» такі листи вже відправила.

Ірина БРОХ, ГО «М’АРТ»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини