Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:14:28

Витвори мистецтва від міліцейських експертів-криміналістів

25.04.2014   07:11

Працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС України в Чернігівській області влаштували виставку творчих робіт експертів-криміналістів, на яку запросили журналістів.

Здавалося б, мистецтво і криміналістика зовсім несумісні поняття. Перше пов'язане з духовним світом людини, з творчістю і натхненням, друге - з точною і кропіткою, майже філігранною роботою з виявлення слідів злочину.
Але зв'язок все ж таки існує. І мистецтвом, і криміналістикою займаються люди, з їх характерами, уподобаннями та смаками. Майже в кожної людини є хобі - улюблене заняття, за яким вона відпочиває.

Хобі - англійське поняття, яке означає захоплення, яке не несе матеріальної вигоди і яким займаються виключно для душі, на дозвіллі. Людина, у якої є улюблене заняття, рідко нудьгує, у неї є можливості і для самовираження, і для власного розвитку. А ще за таким душевним заняттям людина відпочиває, відволікається від поганого настрою чи думок, що є дуже важливим, особливо для працівників міліції, адже вони майже кожного дня мають справу з убивствами, пограбуваннями, зґвалтуваннями, спілкуються зі злочинцями та правопорушниками.

Щоб витримувати такі психологічні навантаження, більшість працівників відволікаються улюбленим заняттям. А ще, хобі - це відображення «внутрішнього я» людини, і, виходячи з того, чим займається людина, можна судити про її характер.

Працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Чернігівській області продемонстрували витвори мистецтва, зроблені своїми руками у рідкісні хвилини дозвілля.

Серед експонатів, в основному, вишивка, в'язання, вироби з паперу та різьблення по дереву. Про своє заняття кожен з творців-правоохоронців може розповідати годинами - від зародження ідеї до найтонших дрібниць мистецького процесу. Але головною метою та ідеєю, що об'єднує всі ці вироби, є позитивний вплив хобі, як на самого митця, так і на його оточення, яке черпає позитив від його мистецьких шедеврів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини