Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:01:53

Добровольці за мир в Україні

22.04.2014   12:34

Український народ у світі вважають досить спокійним, врівноваженим і практичним. Але за останні місяці українці довели, що вони хочуть і готові стати на захист своєї Батьківщини.

Тисячі мобілізованих добровольців висловили своє "Так" незалежності й територіальній цілісності України. Як на заході, півночі, так і на півдні і в східних областях країни.
 
- Я маю намір служити в українській армії навіть після завершення цього конфлікту, - каже капітан запасу Володимир Іванович Титарчук. - Свого часу я навчався у військовому командному училищі в Орджонекідзе, а останній курс - в Харківському танковому, командував танковим взводом, ротою у військовому гарнізоні на Одещині, знаю що таке військова служба і готовий до виконання військового обов'язку.

За місяць служби у військовій частині я і мої товариші поновили свої навики у водінні бойової техніки, виконали вправи з вогневої підготовки, стріляли з танкової гармати осколочно-фугасними і бронебійними снарядами, а також зі стрілецького озброєння.

Сьогодні, як не завжди, сприймається лозунг часів Другої світової війни: "Все для армії, все для перемоги", підприємці й навіть прості робітники перераховують в стані кризової ситуації свої кошти на потреби армії, яка довгий час недостатньо фінансувалася й забезпечувалася.

Педагогічний колектив Чернігівської середньої школи № 1, де навчається восьмирічний син Володимира Едуард, за ініціативою класного керівника Елли Федорівни, надав військовій частині допомогу. За власні кошти вчителі та батьки учнів придбали для військових продукти і одяг.

- Я особисто приймав участь у перевезенні гуманітарної допомоги освітян, - говорить Володимир Титарчук. - Мене вразила щирість людей, які в умовах кризи не шкодують для армії власних заощаджень, ініціюють допомогу і закликають інших небайдужих людей підтримати армію у цей важкий час.

Разом з Володимиром добровольцями прибули до військової частини і старший солдат Сергій Авраменко та молодший сержант Олександр Полулях. Сергій проходить службу на посаді старшого механіка-водія бойової розвідувальної машини, а Олександр - телефоністом самохідної гаубичної батареї. Чоловіки кажуть:
- Кожен з нас бажає країні миру, а гарантія миру в нашому світі - це ми. Агресивність сусідньої держави змусила нас пригадати свої військові професії, адже свого часу ми служили в армії. Нині ми поновили свої військові навички і готові до виконання будь-яких завдань.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини