Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:09:49

До Всесвітнього дня здоров’я. СТАТИСТИКА

07.04.2014   07:52

Здоров’я населення – найцінніше багатство нації, збереження і зміцнення якого потребують щоденної уваги й турботи як суспільства та держави, так і кожної людини.

За даними Обласного центру інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя, у 2013 р. в медичних закладах області, що підпорядковані Міністерству охорони здоров’я України, зареєстровано 744,8 тис. випадків захворювань з уперше в житті встановленим діагнозом. Рівень захворюваності становив 70 тис. випадків у розрахунку на 100 тис. населення (у 2012 р. – 69,4 тис.). 

Захворюваність серед жінок була вищою, ніж серед чоловіків. На кожні 100 тис. жінок вона становила 71,9 тис. випадків, у той час, як із 100 тис. чоловіків хворіли 67,8 тис.

Найбільш розповсюдженими були хвороби органів дихання, захворюваність на які становила 33,9 тис. випадків на 100 тис. населення; травми, отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин – 5,6 тис.; хвороби системи кровообігу – 4,6 тис.; шкіри та підшкірної клітковини, сечостатевої системи, ока та його придаткового апарату – 3,6 тис. випадків по кожному класу захворювань; кістково-м’язової системи та сполучної тканини – 3,4 тис.

Серед хвороб органів дихання найбільш поширеними були гострі інфекції верхніх дихальних шляхів та грип. У минулому році захворюваність на них становила 19,3 тис. випадків на 100 тис. населення.

Серед інфекційних хвороб одне з провідних місць за рівнем соціальної небезпеки займає туберкульоз. У 2013 р. в області діагноз активного туберкульозу вперше в житті встановлено 783 хворим. Захворюваність на цю небезпечну хворобу становила 73,6 випадка в розрахунку на 100 тис. населення і в порівнянні з 2012 р. (62,8 випадка) зросла.

Особливе занепокоєння продовжує викликати стрімке розповсюдження СНІДу. За минулий рік під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом було взято 510 ВІЛ-інфікованих осіб (незалежно від стадії захворювання), серед них у 194 – виявлена хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту людини. Захворюваність на ВІЛ та СНІД становила, відповідно, 47,9 та 18,2 випадка на 100 тис. населення.

На кінець 2013 р. під диспансерним наглядом у закладах охорони здоров'я області перебували 913,9 тис. хворих.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини