Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:10:36

Прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко: "Суспільство вимагає безкомпромісної боротьби з корупцією"

31.03.2014   07:50

Про активізацію боротьби з корупцією та шляхи протидії її проявам йшлося на розширеній оперативній нараді при прокурорі області.

В нараді взяли участь голова Чернігівської обласної державної адміністрації та керівники правоохоронних відомств.

Як зазначив прокурор області Володимир Стеценко, сьогодні одним з головних пріоритетів у діяльності правоохоронців має стати вжиття максимальних заходів до очищення суспільства від корупції.

Незважаючи на певні зрушення упродовж минулого та перших місяців поточного року у сфері протидії корупції, зокрема протягом минулого року направлено до суду обвинувальні акти у 34 провадженнях стосовно осіб, які вчинили корупційні злочини, що у півтора рази більше ніж у 2012 році (22 кримінальні справи), боротьба з корупцією області не була достатньо ефективною.

Наприклад, поточного року до кримінальної відповідальності не притягнуто жодного державного службовця 3 категорії (у 2013 р. — 1) та жодної посадової особи місцевого самоврядування цієї категорії. У переважній більшості закінчених кримінальним розслідуванням кримінальних проваджень до відповідальності притягнуто осіб, які отримали неправомірну вигоду у розмірі не більше 3-5 тис грн.

Разом з тим в Україні в останні роки сформувалася справжня корумпована система на всіх рівнях влади, особливо на вищих її щабелях, що зрештою і викликало народний супротив.

Учасники наради прийняли рішення про необхідність змін підходів до своєї роботи і безумовного руйнування злочинних схем. Реалізація цього завдання в першу чергу вимагає кадрових змін та підвищення вимог до ефективності роботи правоохоронних органів у боротьбі з корупцією.

В ході наради було визначено першочергові спільні заходи щодо посилення боротьби із злочинністю в органах влади та очищення суспільства від проявів корупції.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.