Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:25:39

Краще купити надійний замок, ніж новий скутер

26.03.2014   10:21

З приходом теплої пори року весняно-літньо-осіннього періоду, коли громадяни дістають із гаражів та сараїв двоколісний транспорт, традиційно збільшується і кількість крадіжок мотоциклів, скутерів та велосипедів.

Чимало мешканців взяли за моду легковажно залишати свої двоколісні транспортні засоби без нагляду біля будинків, магазинів та установ. Саме тому міліція активізує роз’яснювальну та профілактичну роботу з власниками такого транспорту.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, викрадення автомобілів і двоколісних "коней" відбувається в різний час доби. Якщо автівки здебільшого крадуть під прикриттям ночі, то скутери й велосипеди, залишені хоча б на нетривалий час, можуть зникати цілодобово: вранці, вдень чи увечері.

Дуже часто потерпілі своєю недбалістю самі провокують та полегшують зловмисникам роботу: залишають ключі в замку запалення; паркуючи мотоцикл, скутер чи велосипед, не використовують ніяких протиугінних пристроїв; залишають ночувати просто неба та ін.

Міліція радить дотримуватися елементарних заходів безпеки, які збережуть ваше майно. Так, найкращим виходом із ситуації є купівля спеціального замка, який у порівнянні із вартістю велосипеда чи скутера коштує копійки. Ще надійніше — обладнання сигналізацією, бажано, двосторонньої дії. Для зберігання мотоцилка  чи скутера найкраще обрати приміщення, яке надійно замикається, або стоянку з охороною.

Не кидайте транспорт напризволяще, навіть якщо ви заходите в магазин чи установу на пару хвилин. Повірте, злодіям буде достатньо цього часу, аби зробити вас пішоходом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини