Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:11:44

Прокуратура Чернігівської області вимагає притягнути до відповідальності винних у порушенні прав підприємців

17.03.2014   14:45

У ході прокурорської перевірки щодо здійснення контрольних повноважень Інспекцією з питань захисту прав споживачів у Чернігівській області встановлено низку порушень діючого законодавства.

Так, усупереч п. 5 ст. 4 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» Інспекцією допускаються факти зупинення реалізації продукції, обмеження господарської діяльності без рішення суду. Зокрема, з липня 2013 по березень 2014 року Інспекцією прийнято майже 200 рішень про тимчасову або повну заборону реалізації продукції суб’єктами підприємницької діяльності.

Крім того, встановлено непоодинокі факти порушення порядку проведення перевірок суб’єктів господарювання, у тому числі позапланових. Так, у порушення вимог Закону, в направленнях на проведення перевірки не конкретизувалася їх мета, що не дозволяло суб’єктам господарювання знати, з яких саме питань вони проводилися.
За результатами перевірки прокуратурою області внесено подання про усунення порушень та притягнення винних посадових осіб до відповідальності.

Нагадуємо, що у прокуратурі області діє "Телефон гарячої лінії" для отримання інформації про факти неправомірного втручання у підприємницьку діяльність з боку службових осіб контролюючих та правоохоронних органів: тел.: (0462) 698-325 (з 9.00 до 18.00 у робочі дні).
 

Останні новини Чернігівщини

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.

23 квітня: цей день в Україні і світі

23 квітня: цей день в Україні і світі 09:06

ДЕНЬ 790 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 790 RUSSIAN AGRESSION

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира

Віддавав накази на утримання людей в підвалі Ягіднянської школи в якості «живого щита» – судитимуть російського командира 17:22

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця рф, командира зведеного підрозділу за фактами віддання наказів та порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

“Весняні ритми” духового оркестру 16:30

“Весняними ритмами” порадував глядачів духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру. 21 квітня 2024 року публіка змогла сповна насолодитися новою концертною програмою оркестру під такою назвою.

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті

У Чернігівській області 10 закладів надають медичну допомогу при інсульті 12:36

Допомога при гострому мозковому інсульті входить до Програми медичних гарантій, пацієнт із підозрою на інсульт безоплатно отримує всю необхідну діагностику, а у разі підтвердження діагнозу – лікування. У Чернігівській області допомогу при інсульті надають 10 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини