Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:30:33

Для бажаючих можуть організувати курси цивільної оборони на базі центру екстреної медичної допомоги

13.03.2014   11:23Агенцiя

Про це повідомив головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Даниленко.

При центрі вже другий рік діє навчальний клас, де оволодівають навичками надання екстреної медичної допомоги. Спочатку заняття проводилися тільки для медичних працівників, другим етапом роботи стало навчання працівників МВС. «Нині хочемо розширити коло наших слухачів і залучити до навчання цивільне населення міста та області. Плануємо, що це будуть представники різних підприємств і організацій, яких направлятимуть до нас на навчання», — каже Ігор Даниленко. У групу набирають не більше десяти осіб — тільки таким чином можна добре засвоїти отримані знання. Курс навчання розрахований на 48—72 і більше годин, тобто навчання з різними категоріями слухачів проводяться за річними навчальними програмами.

Крім того, як повідомили в територіальному управлінні Держпромгірнагляду України в Чернігівській області, на кожному підприємстві міста та області служби охорони праці підприємств проводять зі своїми працівниками навчання з охорони праці, одним із розділів якого є надання першої долікарської медичної допомоги. Навчання з подальшим складанням іспитів для інженерно-технічних працівників проходять раз на три роки, для працівників, які працюють в умовах із підвищеною небезпекою, — раз на рік.

Крім того, як стало відомо, громадське об’єднання ВСК «СОТа» для всіх бажаючих проводить безкоштовні курси з початкової військової підготовки. Блок занять — 10 годин (п’ять днів по дві години). У рамках курсу передбачені й заняття з тактичної медицини — надання першої медичної допомоги в польових умовах.

Бажаючі пройти курси  можуть звернутися за телефоном (068) 371-13-71 або «ВКонтакте» група «Курсы военной подготовки».

Чернігівські відомості

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини