Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:22:37

Відбулося розширене засідання колегії Держекоінспекції у Чернігівській області

30.01.2014   13:18

29 січня 2014 року під головуванням Бурковського Леоніда Григоровича – начальника Держекоінспекції у Чернігівській області, відбулось розширене засідання колегії на тему: “Про підсумки роботи Держекоінспекції у Чернігівській області у 2013 році”.

У засіданні взяли участь члени колегії, керівники Департаменту екології та природних ресурсів, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Деснянського басейнового управління  водних ресурсів, обласного товариства охорони природи, Громадської ради при Держекоінспекції у Чернігівській області, керівники та спеціалісти структурних підрозділів Держекоінспекції у Чернігівській області.
Особливу увагу було приділено питанням посилення державного контролю у сфері дотримання вимог природоохоронного законодавства під час надання місцевими радами водних об'єктів в оренду, результатам роботи громадських інспекторів з охорони довкілля та роботі зі зверненнями громадян.

Робота Держекоінспекції у Чернігівській області у 2013 році цілковито була направлена на підтримання та стабілізацію екологічної ситуації в регіоні.
Протягом 12 місяців 2013 року інспекторським складом здійснено 1986 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства, при чому комплексно перевірено 1049 об’єктів господарювання (підприємств, організацій).

За звітний період позапланово перевірено 264 об’єкти, з них: на вимогу органів прокуратури – 47, перевірка виконання приписів та рішень про призупинення – 96, за зверненнями фізичних та юридичних осіб – 95,  по зверненню інших державних органів – 17.

За порушення чинного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища складено 1833 протоколи, передано для розгляду у судові органи 90 протоколів, до адміністративної відповідальності притягнуто 1738 осіб, сума накладених штрафів складає 310,284 тис.грн., сума стягнутих штрафів – 309,400 тис.грн. Матеріали по 93 справах передано до правоохоронних органів. По 11 справам (за матеріалами Держекоінспекції) розпочато кримінальне провадження.
За збитки, заподіяні державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, пред’явлено 170 претензій на суму 16851,327 тис.грн., стягнуто 204 претензії на суму 1315,236 тис.грн. У порівнянні з показником минулого року відсоток стягнень по відшкодуванню збитків збільшився.

Пред’явлено до окружного адміністративного суду 9 адміністративних позовів щодо застосування заходів реагування у вигляді заборони діяльності.
Чотири позовні вимоги задоволені в повному обсязі – тимчасово призупинено (заборонено) виконання робіт, чотири відхилено. Загальна кількість випадків призупинення виробничої діяльності за поточний рік складає 25 об’єктів.
В цілому роботу Державної екологічної інспекції у Чернігівській області за 2013 рік визнано задовільною.

За результатами роботи колегії будуть прийняті відповідні рішення.

Тетяна Войтенко,
прес-служба Держекоінспекції
у Чернігівській області
http://eco-inspection.cn.ua

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини