Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:29:49

Ніжин змінює назву міста на "Прилуки". ФОТО

28.12.2013   11:27Агенцiя

Одним розчерком балончика з фарбою Ніжин змінив свою назву. Тепер наше місто зветься Прилуками. Принаймні про це повідомляє дорожній знак при в'їзді в місто.

Хтось білою фарбою замалюв «стару» назву Ніжина. Поверх, жирними літерами, написав «Прилуки».

Жителі прилеглих будинків, які мешкають поблизу молокозавода та «новоствореного» знаку здивовані й кажуть, що не бачили коли й хто це вчинив і коли вони стали не ніжинцями.

Ще вчора знак на в’їзді в місто мав свою історичну назву. Але зранку місто стало називатись Прилуками.

Багато хто вважає, перейменування міста логічним кроком. Останнім часом місто Прилуки все більше входить в життя Ніжинців. Керівні посади аппарату виконкому та комунальних підприємств займають саме жителі Прилук. Прибутковий бізнес переходить до прилуцьких бізнесменів та депутатів.

Тепер найприбутковіше комунальне підприємство ДП «Критий ринок Прогресс» наразі є на порядку денному про передачу в оренду приватній структурі. Хто керуватиме цією структурою, вгадали?

Тож, той факт, що хтось перефарбував табличку на в’зді у Ніжин на «Прилуки», можна розцінити як виправлення прикрої помилки в назві міста власними силами. Мабуть, для того, щоб це зробили комунальні служби, повинна проголосувати Прилуцька міська рада.


http://www.uezd.com.ua/page/nizhin-zminyuye-nazvu-mista-na-priluki.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини