Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:38:16

Ніжинському територіальному центру соціального обслуговування - 20 років

17.10.2013   12:13Агенцiя

Систему надомного соціального обслуговування в Ніжині започатковано в 1988 році, коли при управлінні праці та соціального захисту було відкрито перше відділення соціальної допомоги вдома. А вже через п’ять років в 1993 р. на його базі створено Центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Це був якісно новий етап турботи місцевої влади про одиноких людей похилого віку та інвалідів. А в 2010 році Центр перейменовано в Ніжинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)Ніжинської міської ради.

Зараз на обліку в територіальному центрі  681 одиноких та малозабезпечених громадян, які потребують соціальної допомоги. В його складі – три відділення: соціальної допомоги вдома; організації надання адресної грошової та натуральної допомоги та стаціонарне відділення тимчасового перебування.

У ці дні Центр відзначає 20-річчя з дня свого заснування. На свято були запрошені соціальні працівникі, які кожного дня докладають чимало зусиль задля покращення життя людей нелегкої долі.

Вітаючи усіх присутніх, секретар міської ради Олег Кірсанов  наголосив, що працювати в соціальній сфері тяжко, адже, замало бути лише професіоналом своєї справи, необхідно також володіти ще й неабияким терпінням та витримкою.

«Від професіоналізму, уміння співчувати чужому болю, знаходити потрібні слова, реагувати на біду іноді залежить життя та здоров’я ваших підопічних. Завдяки мудрості, терпінню та увазі ви щоденно даєте цим людям надію на завтрашній день», – зазначив Олег Кірсанов.

За багаторічну працю в системі соціального захисту населення, зразкове виконання службових обов’язків секретар міської ради  Олег Кірсанов та заступник міського голови Світлана Васильєва нагородили соціальних працівників почесними грамотами та квітами.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення  та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини