Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:14:18

Жінка з ароматом кави…

15.10.2013   07:32Агенцiя

Зазвичай, людина проводить на роботі біля третини свого життя. Отже, хочеться, щоб робота приносила і радість, і задоволення, і фінансовий добробут. Людина, якій вдається цього досягти, почувається щасливою.

Улюбленою справою мріяла займатись і Наталія Вєтохіна з Городні. Хоча життя так розпорядилося, що спочатку вона навчилася шити і тривалий час працювала швачкою. Але згодом зрозуміла, що душа до цього в неї не лежить. Щоправда, знайти роботу в Городні, та ще й таку, щоб подобалась і добре платили, важко, тому Наталія, аби заробити на існування, вимушена була погоджуватись на перші-ліпші пропозиції. Вже тоді в неї зародилась мрія – відкрити власну крамничку з продажу ексклюзивних сортів кави та чаю. Сама Наталія просто обожнює каву.

Вона переконана: її ранковий аромат пробуджує від сну, заряджає енергією і бадьорістю, придає гарний настрій і надихає на життя. І в глибині душі плекала надію: «Колись я зможу здійснити свою мрію!».
Згодом їй пощастило влаштуватись контролером газового господарства. Робота їй подобалась, тому подумки розпрощалася з мрією. Та не було б щастя, так нещастя допомогло. У 2008-2009 роках країною прокотилась фінасово-економічна криза, і хвиля скорочень зачепила й Наталію.

Перебуваючи на обліку в Городнянському районному центрі зайнятості, жінка спочатку сподівалась, що незабаром знайде іншу роботу. Та завдяки семінарам з орієнтації на підприємницьку діяльність зрозуміла: давня мрія і бажання щось змінити захопили її. Сумнівів щодо бізнес-ідеї не було: Наталія чітко знала, що власна справа має бути пов’язана з кавою. Саме тоді в супермаркетах Чернігова та магазинах інших міст почали з’являтись міні-кав’ярні - затишні куточки, звідки доноситься манливий аромат кави і чаю, де можна не тільки придбати товар, а й скуштувати напій. Там продається якісна кава і чай для справжніх гурманів. Наталія хотіла мати таку кав’ярню.

Вона успішно захистила бізнес-план, зареєструвала підприємницьку діяльність, отримала допомогу по безробіттю одноразово, придбала потрібні меблі, інвентар і товар, і в магазині «Людмила», що в центрі міста, орендувала торгову площу.

Не минуло й місяця, як у Наталії з’явились постійні клієнти. Своїм покупцям господиня пропонує не лише купити каву, а й на місці скуштувати її. Якщо людині потрібна мелена кава – без проблем! Кавомашина впорається з будь-яким замовленням. Асортимент кави постійно розширюється. Любителі чаю теж не проходять повз Наталію, бо вона продає також добірні сорти чаю гарної якості. Все, що є в асортименті, поєднує помірну ціну та гармонійний смак, високоякісних складових.

У бізнесі Наталія дотримується життєвого принципу: пропонуй те, що бажаєш собі, тому найвищою оцінкою її роботи є подяка від людей - її покупців.

Городнянський РЦЗ
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини