Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:45:33

В області діє операція “Чистий ліс”

10.10.2013   10:44

Лісові насадження Чернігівщини – це її багатство. Адже загальна площа земель лісового фонду Чернігівської області становить 738,1 тис.га, у тому числі вкритих лісовою рослинністю – 659,9 тис.га (20,7% від загальної площі області). Саме тому Чернігівщину часто називають лісовим краєм.

Для посилення державного контролю за охороною лісів від засмічення відходами, пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, шкідливими викидами, відходами і покидьками проводиться операція “Чистий ліс”.

Для проведення оперативних рейдових заходів в області створені рейдові групи, в числі яких державні інспектори охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області, представники органів внутрішніх справ та громадських організацій.

Проведення перевірок здійснюється в першу чергу на ділянках особливо цінних лісових масивів, які примикають до населених пунктів, автодоріг, залізниць та особливо на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду.

В ході операції Держекоінспекцією у Чернігівській області виявлено 3 порушення, складено 3 протоколи за ст. 73 КУпАП “Засмічення лісів відходами”. На порушників накладено штрафи, загальна сума яких складає 595 грн.

Попереджаємо, що згідно ст. 72 КУпАП пошкодження лісу стічними водами, хімічними речовинами, нафтою і нафтопродуктами, промисловим і комунально-побутовими викидами, відходами і покидьками, що спричиняє його усихання чи захворювання, – тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти (170 грн.) до тридцяти (510 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти (510 грн.) до п’ятдесяти (850 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та згідно ст. 73 засмічення лісів відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти (85 грн.) до десяти (170 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від десяти (170 грн.) до двадцяти (340 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В той же час нагадуємо, що ліси впливають на весь природний комплекс в цілому. Тому збереження лісів не тільки дуже важлива справа, але й обов’язок кожного жителя нашого краю.

Цінуйте те, що маєте!!!


Тетяна Войтенко, прес-служба Держекоінспекції у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини