Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:54:21

Половина юнаків призовного віку у Чернігові за станом здоров'я придатні до військової служби

06.09.2013   14:37

Про це під час установчого засідання призовної комісії Чернігівської міської ради повідомив військовий комісар Чернігівського міського обєднаного комісаріату полковник Володимир Кравчук.

Нарада пройшла під головуванням начальника відділу з питань діяльності правоохоронних органів Чернігівської міської ради Валерія Сілівона.

Відповідно до Указу Президента України від 9 листопада 2012 року № 635/2012 “Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2013 році”, розпорядження Чернігівського міського голови від 21 серпня 2013 року № 140-р “Про організацію та проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу у жовтні – листопаді 2013 року буде проведений черговий призов громадян України на строкову військову службу.

У Чернігівському міському обєднаному комісаріаті робота по підготовці до осіннього призову розпочалася відразу після завершення весняного призову. 2 вересня 2013 року виданий наказ військового комісара № 173 “Про черговий призов громадян України на строкову військову службу у жовтні – листопаді 2013 року ”;

У військовій установі відпрацьовані запити на призовників до лікувально-профілактичних закладів, до наркологічного, психоневрологічного, протитуберкульозного, онкологічного та шкіряно-венерологічного диспансерів на предмет перебування на обліку, а також запити до органів внутрішніх справ, судів, органів дізнання та досудового слідства на призовників, стосовно яких судами розглядаються кримінальні справи, проводиться дізнання чи досудове слідство, а також юнаків, які перебувають на обліку в правоохоронних органах.
Особовим складом Чернігівського ОМВК, який залучається до роботи на призовній дільниці, лікарями позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії проведені заняття про порядок проведення призову громадян України на строкову військову службу.

Спільно з управлінням охорони здоров’я міської ради на даний час вирішені усі питання щодо укомплектованості медичної комісії лікарями-спеціалістами, а також забезпеченню її необхідним інструментарієм та майном, організовано роботу флюорографічного кабінету.

Спільно з управлінням житлово-комунального господарства міської ради, Деснянською та Новозаводською у місті Чернігові радами, сільськими та селищними радами Чернігівського району оповіщено про явку на призовну комісію більше 2 300 призовників.

З 2 вересня розпочато заходи, пов’язані з попереднім медичним оглядом, обстеженням, вивченням та направленням на лікування призовників. За результатами першого дня роботи медичної комісії визнано 7 громадян, які за станом здоров’я придатні для походження строкової військової служби та 3 призовника, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

Усього ж для виконання плану призову восени 2013 року у Чернігові необхідно відібрати та відправити до війська 90 призовників, з них 65 мешканців міста Чернігова. Відправки призовників до Збройних Сил України та інших військових формувань почнуться з 8 жовтня 2013 року.

Планове завдання щодо направлення громадян для проходження військової служби за контрактом у 2013 році складає 48 осіб. За станом на 3 вересня відправлено у військові частини та проходить військову службу за контрактом 29 громадян, що складає 60% від плану.

У військовому комісаріаті сподіваються, що заходи, які проводяться у Збройних силах України щодо поступового підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, позитивно вплинуть на кількість бажаючих проходити військову службу за контрактом.

Григорій МАЗУР
Чернігів

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.