Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:07:03

Державні інспектори на варті охорони природи

30.08.2013   14:06Агенцiя

Під час рейдової перевірки по контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у галузі охорони та збереження тваринного та рослинного світу Держекоінспекцією у Чернігівській області виявлено порушення правил полювання, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст. 85 КУпАП. В зеленій зоні міста Чернігова між селами Підгірне та Єньків Чернігівського району місцеві громадяни проводили незаконне полювання на автомобілі ВАЗ “Нива-Шевролет”. При цьому незаконно добули качку, в результаті чого навколишньому середовищу завдані збитки у сумі 250 гривень.

Проте, при наближенні до мисливців держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища порушники помістили зброю та набої в салон автомобіля. Качка, ще з ознаками життя, знаходилась в причепі автомобіля, що є фактом жорстокого поводження з тваринами.

Незважаючи на встановлені порушення, останні стали інспекторам чинити опір, перешкоджати виконанню службових обов’язків. При цьому в агресивній формі висловлювались нецензурними словами, незважаючи на те, що з ними була присутня неповнолітня дитина.

Порушники з встановленим порушенням не погодились та зникли з місця правопорушення. На жаль, вистежити браконьєрів та затримати їх не вдалось можливим.

Таким чином Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на порушника (одного із яких вдалося установити) складений протокол по ч. 2 ст. 85 КУпАП та направлений на розгляд до Чернігівського районного суду для вирішення питання по суті.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 85 ч. 2 КУпАП за порушення правил полювання передбачена адміністративна відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 60 до 160 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 – 2040 грн.) і накладення штрафу на посадових осіб – від 90 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1530 – 2550 грн.)

Тож, Держекоінспекція у Чернігівській області закликає громадян бережно ставитися до тваринного світу і не допускати порушення природоохоронного законодавства, а у разі виявлення фактів браконьєрства – звертатись за телефонами: (0462) 651-362; 4-22-10.

 

Олександр Феськовець, старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини