Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:06:23

Урочисті заходи з нагоди Дня незалежності України та 90- річчя утворення Щорського району

27.08.2013   13:36Агенцiя

24 серпня у лісопарку відбулися урочистості з нагоди Дня незалежності України та 90 -річчя утворення Щорського району у яких взяли участь директор департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко, керівник Щорського відділення Чернігівського земляцтва в м. Києві Лариса Моцар, голови районної державної адміністрації та районної ради Олександр Грабовський, Іван Орда, міський голова Роман Зуб, представники закордонних делегацій з Добрушського району Білорусії, Новозибківського, Злинківського та Стародубського районів Росії, керівники та представники районних організацій, установ, підприємств, депутати районної ради, представники громадських організацій, політичних партій, ветерани війни та праці, молодь, громадськість.

Зі словами привітання з нагоди головного державного свята та 90 – річного ювілею утворення району до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Олександр Грабовський: Щиро вітаю всіх вас на нашому прекрасному, неповторному святі!

Цього року воно особливе, адже ми відзначаємо не лише День незалежності України, а й 90 – річний ювілей утворення нашого району. Двадцять два роки, прожитих українським народом з часу здобуття незалежності, були до краю сповнені різноплановими й неоднозначними подіями, фактами і тенденціями, злетами і розчаруваннями, здобутками і втратами.

Але ми йшли своїм шляхом. І тепер, дивлячись на події більш ніж 20-ти річної давнини, ми знаємо: це було правильне рішення, адже народ не помиляється.

Як наголошує Президент України В.Ф. Янукович у своєму зверненні до українського народу – “Усього за два десятиліття ми зуміли відродити власну державу. Завдяки патріотизму попередніх поколінь, завзяттю творців української державності ми довели, що можемо бути господарями на своїй землі, гідно відповідати на внутрішні та зовнішні виклики”. Наш Щорський край славний своїми мальовничими краєвидами, природними багатствами, своєю історією.

Проте 90 років життя нашого району довели, що найбільшим його багатством, гордістю і окрасою є люди. Ми пишаємося мудрими, щирими і щедрими людьми: невтомними трудівниками-хліборобами, хоробрими воїнами-захисниками, народними умільцями, самодіяльними талантами, які є окрасою нашого краю. А також побажав всім вам сили і енергії, миру і процвітання. Разом ми зробимо все, щоб незалежна Україна, рідний Щорський край завжди були нашою гідною і надійною оселею. На свято були запрошені колишні керівники району, які були нагороджені вітальними подяками та подарунками.

Крім цього, відбулися виставки та експозиції сільських громад, державних установ та підприємств, конкурси серед закладів харчування району, концертна програма кращих колективів, парад вишиванок, візочків, конкурси малюнків на асфальті, показові виступи та спортивні ігри для дітей та спортивні змагання на стадіоні.

Завершилось свято танцями під духовий оркестр, дискотекою та святковим салютом.


За повідомленням Щорської РДА

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини