Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:54:41

Захист конституційних засад підприємницької діяльності – один із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури

14.08.2013   16:02

Проведеними органами прокуратури області впродовж року перевірками встановлено непоодинокі порушення вимог законодавства щодо забезпечення конституційних засад підприємницької діяльності майже в усіх органах контролю. Зокрема, при призначенні перевірок, оформленні направлень для їх проведення, попередженні суб’єктів господарювання про планові заходи.

Так, проводиться досудове розслідування за фактом безпідставного стягнення службовими особами Південно-Західної регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті плати за надання послуг із оформлення документів та надання консультацій. В результаті таких протизаконних дій підприємцям було завдано понад 900 тис. грн. збитків.

Загалом упродовж поточного року органами прокуратури на цьому напрямі розпочато 4 кримінальних провадження стосовно посадових осіб органів контролю, внесено понад 50 подань. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 83 особи органів державної виконавчої влади та державного контролю.

Нагадуємо, що повідомлення від суб’єктів господарювання на незаконні дії працівників органів державного контролю та правоохоронних органів приймаються на телефон “гарячої лінії” 698-325, що діє у прокуратурі Чернігівської області.

З початку року вже надійшло 15 таких повідомлень. За результатами їх розгляду на усунення порушень внесено 5 подань, до відповідальності притягнуто 4 службових осіб. 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини