Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:51:54

Механізми захисту прав людини в умовах дії нового Кримінально – процесуального кодексу України обговорюються на Чернігівщині

10.08.2013   09:10

Експертне опитування фахівців у сфері кримінального права було проведено Центром “Доброчин” в межах реалізації проекту “Європейські стандарти у системі попереднього ув’язнення в Україні” в приміщенні СЗГ УМВС України в Чернігівській області 8 серпня.

В сучасних умовах побудови правової Української держави особливого значення набуває дотримання прав і свобод людини та громадянина. Новий Кримінально – процесуальний кодекс України спрямований на досягнення верховенства права в кримінальному провадженні, відповідно до якого людина, її права та свободи визнано найвищими цінностями, вони визначають зміст і напрями діяльності нашої держави.

Ціль опитування – з’ясування рівня обізнаності та отримання рекомендацій щодо належного застосування нових законодавчих механізмів захисту прав та свобод громадян на етапі затримання та проведення досудового слідства.

Серед питань, які обговорили учасники заходу: вплив положень нового КПК на дотримання прав людини під час затримання та висунення обвинувачення; ставлення представників правоохоронних відомств до нововведень запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту та особистого зобов’язання. Обговорювалося також як положення нового КПК вплинуть на таку проблему минулих років як недотримання термінів досудового розслідування. І насамкінець учасникам дискусії було запропоновано внести свої рекомендації щодо вдосконалення системи кримінального судочинства.

Після закінчення засідання всі без винятку учасники заходу висловили задоволення результатами обговорення і висловили сподівання на те, щодо вироблених пропозицій дослухаються законодавці.

Висловлюємо щиру подяку представникам слідчого управління УМВС України в Чернігівській обл, Чернігівської обласної прокуратури, Управління Державної пенітенціарної служби, Апеляційного суду в Чернігівській області, адвокатам та правозахисникам, які прийняли участь у даному заході

 

Олександр Підгорний, Центр “Доброчин” та СЗГ УМВС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.