Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:11:03

На Чернігівщині міліція заспокоїла натовп хуліганів. ФОТО

08.08.2013   14:08

В області пройшли планові командно-штабні і тактико-спеціальні навчання щодо припинення групових порушень громадського порядку та масових заворушень.

Вся територія нашої держави умовно поділена на 5 так званих оперативних зон реагування. Чернігівська область входить до Північної зони оперативного реагування № 1, до якої також відносяться Київська, Житомирська, Сумська області та місто Київ.

Навчання проходили на полігоні військової частини внутрішніх військ МВС України. На місце проведення прибули члени колегії УМВС всі керівники галузевих служб, а також начальники райвідділів та їх заступники.

Учасники навчань відпрацьовували ситуацію, коли натовп молодиків під час концерту на центральній площі міста Чернігова намагається організувати масові заворушення та вчинити порушення громадського порядку. На заклики міліції про припинення правопорушень хулігани не реагують. В цій ситуації правоохоронці змушені були застосувати методи силового реагування.

“Залізний клин” з числа працівників патрульної служби, внутрішніх військ та спецпідрозділів “Беркут” і “Сокіл” повільно, але впевнено “розрізав” натовп порушників на декілька груп, з яких потім були вилучені найактивніші учасники та підбурювачі. Решта ж учасників, залишившись без своїх “лідерів”, розпорошилися по території. Відомчі медики оперативно надавали першу допомогу умовно постраждалим правоохоронцям та футбольним фанатам.

Підводячи підсумки операції “Хвиля”, перший заступник начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Олександр Любарець відзначив високий рівень підготовки правоохоронців Чернігівщини та висловив сподівання, що їхні вміння та навички достатні для того, щоб втримати ситуацію під контролем у екстремальній обстановці.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини