Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:43:33

Мешканець Чернігова намагався продати майже 40 авіабомб. ФОТО

29.07.2013   07:37Агенцiя

У Чернігові працівники міліції викрили місцевого жителя, який намагався збути 39 авіаційних бомб часів Другої світової війни.

Мешканець Чернігова намагався продати майже 40 авіабомб

Мешканець Чернігова намагався продати майже 40 авіабомб

До працівників карного розшуку Чернігівського міського відділу внутрішніх справ надійшла оперативна інформація про те, що непрацюючий 24-річний чернігівець, який раніше не мав проблем із законом, розшукує покупця на авіаційні бомби вагою 2,7кг 1940 року випуску. Під час подальшого збирання відомостей про продавця правоохоронці з’ясували, що цей молодик активно цікавиться артефактами воєнних часів, займався пошуковою роботою у місцях, де точилися запеклі бої. Небезпечні знахідки потрапили до його рук у місці колишнього розташування складів авіаційної частини. 39 відшуканих авіабомб молодик переніс в інше місце, підготовлене ним у лісовому масиві за околицею Чернігова, закопав та надійно замаскував.

В результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали продавця в момент завершення оборудки зі збуту небезпечних знахідок. Всю партію він оцінив у 4 тисячі гривень. Гроші у нього вилучено. А от вилучення «товару» відбувалося безпосередньо з лісової схованки. Після огляду місця події слідчо-оперативною групою, фахівці вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області із дотриманням всіх належних заходів безпеки дістали авіаційні бомби із землі. Вивчення стану цих предметів спонукало експертів до висновку про потребу знешкодження боєприпасів на місці їх виявлення, адже транспортування авіабомб на спеціальний полігон було вкрай небезпечним.

Працівники сектору ВТС за консультативної підтримки піротехніків Держслужби з надзвичайних ситуацій, розділивши весь масив вилучених авіабомб на дві партії, провели їх знешкодження у заздалегідь підготовленій ямі із застосуванням накладного заряду штатної вибухової речовини. Місце знищення бомб було оцеплено працівниками міліції аби убезпечити випадкових грибників, які могли бути в лісі. Два потужні вибухи струснули приміський ліс.

Проти громадянина, що намагався провести незаконну оборудку з вибухонебезпечними предметами, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років. Розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини