Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:41:40

На Чернігівщині жінка продавала земляків у трудове рабство

25.06.2013   08:07

За чотири роки жителька Чернігівської області продала в трудове рабство близько півтори сотні українців, які спокусилися на обіцяну зарплатню в 1000 доларів США.

Підприємлива жінка в середовищі незаможних селян вишукувала молодь працездатного віку і вербувала їх на сільгоспроботи до Воронезької області Російської Федерації. Аби потенційні заробітчани погоджувалися їхати до сусідньої держави, та обіцяла їм пристойні умови праці й проживання.

Жінка власним коштом везла робітників до сусідньої держави, де передавала селян місцевому фермеру. Він розплачувався за рабів і тут же відбирав у них паспорти. Робітників примушували працювати на збиранні врожаю, а щоб ні в кого не виникло бажання спробувати самотужки дістатися додому чи звернутися в поліцію, їх посилено охороняли. Проживали заробітчани в сараї на території колишнього колгоспу в жахливих побутових умовах — чоловіки і жінки разом, без води і туалету.

На заробітчан постійно здійснювався психологічний і фізичний тиск аби вони виконували норми і навіть не мріяли утекти. Після 3-4 місяців експлуатації робітників переправляли в Україну без будь-якої оплати праці, при цьому залякували аби жертви не зверталися в міліцію.

Але все-таки громадяни вирішили, що жінка повинна бути суворо покаране за таке нелюдське поводження з людьми, тому звернулися до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС України в Чернігівській області. Як результат – у 2012 році стосовно торгівки «живим товаром» було відкрито 16 кримінальних проваджень за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) - караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Суд відправив сучасного работоргівця за грати на 5 років.

В травні цього року до відділу боротьби з торгівлею людьми звернулися п’ятеро потерпілих, які з грудня по березень 2009 року працювали на обрізці садів в Воронезькій області. Працювали задурно, бо їх продала фермеру та ж особа. На даний час жінці оголошено про підозру у скоєнні даного злочину, вирішується питання про направлення справи до суду.

Міліція звертається до громадян, які опинилися в подібній ситуації, обов’язково повідомляти про це правоохоронні органи. А перед тим, як їхати на заробітки, уточніть все про фірму-роботодавця самостійно, також ви можете зателефонувати до відділу боротьби з торгівлею людьми управління карного розшуку УМВС в Чернігівській області за номером 619-195 і там перевірити легітимність фірми, яка запрошує вас на роботу.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.