Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:10:02

Прокуратурою м. Чернігова доведено в суді вину крадія, який присвоїв кошти іншої особи в особливо великих розмірах

22.06.2013   09:22

Прокуратурою м.Чернігова доведено в суді вину місцевого жителя в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах).

Мова йде про викрадення грошей на суму 60 тисяч євро та 25 тисяч доларів США, які один з місцевих підприємців помістив до схованки у стіні своєї квартири.

Обставини склалися так, що ремонт у цій квартирі робився без присутності власника. Випадково знайдені в схованці гроші взяв той, хто наглядав за працівниками. Сказав, що на зберігання.

Спочатку він не заперечував факту знаходження грошей у нього, але ухилявся від передачі їх власнику. А потім і взагалі відмовився повертати кошти, заявляючи, що не брав.

Постраждалий звернувся з заявою про злочин до правоохоронних органів. У ході слідства факт присвоєння чужих грошей саме підозрюваним було підтверджено. При обшуку в нього знайшли в тому числі й купюру, на якій були від руки написані цифра “20 000” і підпис. У заяві потерпілий зазначив, що кожну пачку грошей у схованці він особисто позначав, вказуючи суму в ній і підписуючись. Ці написи впізнали робітники. Почеркознавча експертиза підтвердила, що підпис на купюрі належить саме постраждалому.

Підозрюваний в ході слідства від давання показів відмовлявся, а в суді заперечував свою вину. Але, зваживши на наведені прокурором докази, суд визнав дану особу винною.

За скоєння крадіжки в особливо великих розмірах закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд призначив вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засуджений має сплатити потерпілому суму, яку вкрав.
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.