Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:48

Хата одна, а правда - в кожного своя

12.06.2013   14:33Агенцiя

Всі про щось подібне десь чули… Мова про ситуацію, коли думки родичів не співпадають щодо спадщини. В нашому випадку йдеться про подальшу долю батьківського будинку. А "перчинка" (доволі гірка і неприємна) в тому, що один з "братів-сестер" є… головою сільради. В цій ситуації інші рідні наполягають, що тут має місце не лише суто цивільне непорозуміння, а ще й… "використання посади".

З трьох дітей Марфи Яківни Доломанської з села Сираї двоє (Ганна і Надія) проживають у Києві. Син Сергій - у Сираях. До столиці від батьківської хати можна дістатися за якихось півгодини. А це, погодьтеся, дещо підігріває інтерес та ціни нерухомості.

Одна з сестер, Ганна Іванівна, доглядала матір до самої смерті в своїй столичній квартирі з 2004 року до 2011. Вона запевняє, що діти Марфи Яківни в 2009 році за спільні кошти зробили реконструкцію сільського будинку.

Та коли Ганна і Надія подали заяву на вступ у спадщину, виявилося, що брат (обраний у 2010 році сільським головою Сираїв) не бажає "ділитися" будинком. Сестрам довелося зробити дублікати документів на будинок замість тих, що начебто були у брата Сергія. Однак і цей дублікат свідоцтва про право власності він, як сільський голова, не підписує.

"Звертаємося до прокуратури раз, другий - відписки дають. Мабуть, він знаходить "спільну мову" з органами", - таємничо натякає Сергій Іванович, адвокат з селища Козелець, котрий займається справою з боку сестер.
Сам же Сергій Доломанський подавав позови до суду про визнання його власністю частки, яка складає 9/10 спільного майна. А щодо адвоката сестер у нього є свої… "враження".

"У нас в районі був десяток судових засідань. У мене таке враження, що є змова судді та адвоката, котрий раніше працював прокурором, - пояснює телефоном Сергій Доломанський. - Ситуація така. Хату вони мені практично продали. Це десять тисяч доларів. Від Ганни є розписка на п'ять тисяч. Ще п'ять вона передала Надії. Але та розписки не надала - видно, "навчили" її. Що ж, є одна розписка на п'ять тисяч. Щоб повернути їх, позиваюся до суду в Києві. Сестри тричі не з'являлися".

Сергій Доломанський наполягає, що "родовий маєток" ремонтував і добудовував кімнату за власні гроші. І що на те є свідки, і, в більшості, чеки та інші документи. За його словами, "папери" на нього родичі писали й до райради, і до облдержадміністрації. Вже й з УБОЗу його турбували.

"Просто псують мою репутацію, - каже він. - Я запропонував їм ще сім тисяч. Але вони сказали, що того мало, бо потрібно ще 15 тисяч доларів. Але ж, вибачте, в якому стані була хата?"

Отакими є позиції ворогуючих сторін, які зовсім недавно були просто родичами. Причому близькими. Як буде далі, вирішить суд…


Сергій Стук
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини