Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:18:58

В Чернігові затриманий підозрюваний у вбивстві малолітнього хлопчика

07.06.2013   15:58

Начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик провів брифінг для журналістів, на якому розповів про затримання підозрюваного у вбивстві 4-річного хлопчика.

Олександр Михайлик нагадав присутнім про перебіг подій, коли 4 червня о другій ночі до чергової частини Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення від жительки обласного центру, що напередодні о двадцятій вечора її 4-річний син пішов з дому на вулицю і не повернувся.

Четвертого червня близько двадцятої години у лісопосадці, що розташована в районі “Кордівка”, було виявлено зниклого хлопчика у непритомному стані з видимими тілесними ушкодженнями, від яких останній по дорозі до лікарні помер в кареті швидкої медичної допомоги.

Чернігівським міськвідділом було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого пунктом 2 частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини) – санкцією статті визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Упродовж двох діб міліція безперервно проводила розшукові заходи з встановлення особи, причетної до скоєння злочину, та можливих свідків. Були перевірені всі особи, які перебувають на профілактичних обліках міліції, раніше засуджені громадяни, піднаглядовий елемент. Правоохоронці опитали сотні чернігівців, які мешкають вздовж усієї потенційної траєкторії руху дитини від місця зникнення до лісопаркової зони, де її було виявлено.

Розкриття резонансного злочину перебувало на постійному особистому контролі як начальника УМВС, так і на контролі керівництва МВС України.

Наполеглива праця всієї Чернігівської міліції принесла свій результат.

Як повідомив журналістам начальник УМВС генерал-майор міліції Олександр Михайлик, оперативники карного розшуку встановили особу жителя обласного центру, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства малолітньої дитини. Він затриманий. Що стало причиною нелюдської жорстокості молодика у відношенні до маленького хлопчика, та яким чином розгорталися трагічні події – наразі встановлює слідство. Чоловіка 6 червня було доставлено до Чернігівського міськвідділу та повідомлено центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У присутності адвоката особу затримано за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час громадянин дає правдиві покази та проводяться слідчі дії.

Начальник УМВС України в Чернігівській області генерал-майор міліції Олександр Михайлик звернувся через журналістів до чернігівців і заспокоїв громадян, що підозрюваний затриманий і понесе заслужене покарання. У свою чергу представники мас-медіа після оголошення особі повідомлення про підозру у вчиненні злочину отримають повні дані про хід розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини