Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:05:07

Максим Говоруха "Наше завдання — поставити надійний заслін злочинним зазіханням на бюджетні кошти"

30.05.2013   12:42

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулось розширене засідання колегії прокуратури області, на якій за участю керівників територіальних органів Міністерства доходів та зборів, Державної фінансової інспекції, Казначейської служби, Антимонопольного комітету обговорено стан додержання законодавства у бюджетній сфері.

Як зазначив у вступному слові  Максим Говоруха, пріоритетним у діяльності прокуратури є і залишається захист інтересів держави від злочинних посягань у бюджетній сфері, зокрема, під час здійснення закупівель бюджетним коштом товарів, робіт і послуг та ремонту доріг.

«Президент України Віктор Федорович Янукович та Генеральний прокурор Віктор Павлович Пшонка ставлять перед органами прокуратури чітке завдання — подолання негативних явищ під час використання державних коштів. Час вимагає від нас безкомпромісної боротьби з порушеннями вимог бюджетного законодавства» — наголосив прокурор.

Органами прокуратури  області у поточному році розпочато 16 кримінальних проваджень стосовно порушень вимог бюджетного законодавства. До відповідальності притягнуто 140 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 59 – органів контролю. До бюджету відшкодовано понад 700 тис. грн. Пред’явлено 128 позовів до суду на суму понад 6 млн. грн., з яких розглянуто і задоволено 119 на суму понад 2,5 млн. грн.

Водночас стан законності у бюджетній сфері потребує більш пильної уваги органів прокуратури.

Зокрема невикоренено практику неправомірного використання коштів, виділених з державного та місцевого бюджетів, завищення вартості будівельних робіт, матеріальних цінностей. Виявлено факти злочинної діяльності керівників органів виконавчої влади та підприємств при використанні субвенцій з державного бюджету, капітальному будівництві, реконструкції та ремонті об’єктів.

За фактами складання  недостовірних актів виконаних  робіт та привласнення бюджетних коштів розпочато кримінальні провадження прокурорами Козелецького, Куликівського, Семенівського районів, Прилуцьким міжрайонним, прокуратурою області.

 «Тільки чітке і неухильне виконання вимог чинного законодавства, взаємодія органів влади та контролю дозволять нам поставити надійний заслін порушення законодавства у бюджетній сфері» — підкреслив Максим Говоруха.

За підсумками засідання колегії керівництвом прокуратури та контролюючих органів області визначено конкретні заходи щодо забезпечення належної організації захисту інтересів держави та попередження порушення закону у бюджетній сфері.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини