Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:21:07

Діяльність Державної екологічної інспекції у Чернігівській області у квітні 2013 року

22.05.2013   13:57Агенцiя

Протягом квітня інспекторським складом Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено 179 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства України на 90 об’єктах різної форми власності, з них комплексно 70.

За результатами перевірок складено 156 протоколів про адміністративні правопорушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 150 осіб. Матеріали 6-ти справ передано у судові органи та 2-х – у правоохоронні органи. Порушено одну кримінальну справу.

Загальна сума накладених штрафів склала 25,092 тис.грн., стягнуто 26,690 тис.грн., у тому числі при проведенні перевірок:

– у сфері поводження з відходами до адміністративної відповідальності притягнуто 56 осіб. Накладено штрафів на суму 10,234 тис.грн., стягнуто 12,223 тис.грн.;

– у сфері державного контролю за водними ресурсами до адміністративної відповідальності притягнуто 26 осіб. Накладено штрафів на суму 3,655 тис.грн., стягнуто 3,978 тис.грн.;

– у сфері державного контролю по забрудненню атмосферного повітря до адміністративної відповідальності притягнуто 24 особи. Накладено штрафів на суму 3,672 тис.грн., стягнуто 4,539 тис.грн.;

– у сфері державного контролю по рослинному світу до адміністративної відповідальності притягнуто 22 особи. Накладено штрафів на суму 3,332 тис.грн., стягнуто 1,190 тис.грн.

За результатами інспекційної діяльності у квітні, пред’явлено 22 претензії та позовів за екологічні збитки на загальну суму 1970,531 тис.грн.

Загальна сума розрахованих збитків, завданих навколишньому природному середовищу, становить 1972,616 тис.грн.

За порушення природоохоронного законодавства у квітні Держекоінспекцією у Чернігівській області тимчасово призупинено виробничу діяльність 8-ми об’єктів. Підприємствами порушено вимоги Законів України “Про охорону навколишнього природного середовища” та “Про охорону атмосферного повітря”. Рішення щодо відновлення діяльності можуть бути прийняті за умови усунення порушень чинного природоохоронного законодавства.

За поточний період Державними інспекторами відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Чернігівської області перевірено 7815 одиниць пересувних транспортних засобів та 2857 вагонів.

Здійснено екологічний контроль 49649,5 тон вантажів та радіологічний контроль 238786 тон вантажів.

Інспекторами постів екологічного контролю притягнено до адміністративної відповідальності 7 порушників, накладено штрафів на суму 493 грн.

Тетяна Войтенко,
прес-служба Держекоінспекції
у Чернігівській області
http://eco-inspection.cn.ua

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини