Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:35:12

Охорона громадського порядку і безпеки громадян під час Першотравневих та Великодніх свят

03.05.2013   08:16

На Першотравневі та Великодні свята, громадяни матимуть 10 вихідних днів. Натомість працівники міліції протягом свят нестимуть службу в посиленому режимі, забезпечуючи громадський порядок. Особлива увага правоохоронців приділятиметься охороні кладовищ та пам'ятників загиблим у війні.

На виконання розпоряджень МВС та УМВС області під цілодобову охорону вже взяті всі культові споруди,  пам'ятники, меморіали, пам'ятні знаки воїнам-визволителям, братські могили, цвинтарі. На території області розташовано близько 1500 подібних об'єктів, тож на охорону громадського порядку та недопущення актів вандалізму буде задіяно понад 2000 працівників міліції.

Варто нагадати, що максимальне покарання, яке передбачає стаття 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою, іншим місцем поховання) - до дванадцяти років позбавлення волі. Практика свідчить, що правоохоронці завжди знаходить негідників, які скоюють святотатство, ніхто не уникає заслуженого покарання.  

Принагідно міліція звертається до громадян, які підуть у пам'ятні дні на кладовища. Будь ласка, утримайтеся від надмірного вживання алкоголю, не перетворюйте ритуал поминання померлих на гучні гульбища. У свою чергу міліція виконає поставлені перед нею завдання із забезпечення безпеки кожного громадянина, щоб святкування не обернулися трагедією.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини