Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:30:03

Селищу Гончарівське, яке було створене й розбудоване військовослужбовцями, виповнилося 60 років

29.04.2013   14:47

В суботу 27 квітня військовослужбовці 1-ї окремої гвардійської танкової бригади та місцева громада урочисто відзначили 60-річчя свого рідного селища Гончарівське, що на Чернігівщині. Свято проходило весело, з піснями, танцями, конкурсами та салютом.

Селище Гончарівське було створене у 1953 році за рішенням командування Київського військового округу поблизу хутора Гончарів круг, як військове містечко 7 танково-артилерійського полігону. Рекогносцировку точного місцезнаходження полігону і селища особисто проводив командувач Київського ВО генерал армії Василь Іванович Чуйков, який і був ініціатором його створення. До 1986 року Гончарівське розвивалось як військове містечко для 18 військових частин різних родів військ, зокрема, тут дислокувалися механізовані, танкові, артилерійські, ракетні, інженерні частини, авіатори і десантники. Свого часу Гончарівськ планували зробити зразковим військовим містечком для армій країн Варшавського договору.

В невеличкому Гончарівському лише дві, з красномовними назвами, вулиці - Танкістів і Артилеристів. Також про те, що селище збудовано військовими і проживають тут саме вони - колишні й діючі, красномовно свідчить і той факт, що на гербі Гончарівського, у верхній його частині, зображено воїна часів Київської Русі у шоломі, зі списом і щитом в руках.

Цього дня привітати гончарівців зі святом прибули народний депутат України Владислав Атрошенко, голова Чернігівської районної державної адміністрації Микола Ганжа, депутати районної ради Олександр Мисюра, Володимир Хорошковський та інші поважні гості.

Організували свято для мешканців Гончарівського, за сприяння голови селищної ради Віталія Рудника, працівники Гарнізонного будинку офіцерів, зокрема майор Володимир Юрченко, Оксана Захарович, Христина Бабійчук та інші.

Розпочались урочистості з огляду дитячого садочка "Лісова казка", 20 гарнізонного будинку офіцерів, військового лісгоспу, гімназії та школи мистецтв.

На центральній площі селища учні 11 класу Гончарівської гімназії та військовослужбовці танкової бригади для мешканців селища, військовослужбовців та гостей провели святковий концерт. Найбільше присутнім сподобались виступи Ксенії Жучкової, Інни Слюсар, Лесі Динник, Катерини Мурач, дитячих ансамблів "Лілея" та "Калина". Також проводився конкурс дитячого малюнку та розіграш лотереї, а після закінчення святкового концерту гостей запросили скуштувати справжній кулінарний шедевр селища - гончарівську юшку.

Завершилось свято ввечері святковим салютом.

Олександр Парій

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини