Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:01:11

У Синявській амбулаторії нема ні головлікаря, ні стоматолога

10.04.2013   12:09Агенцiя

На території Синявської сільської ради, що на Менщині, діють чотири сільгоспформування, які орендують землі. Їхньою роботою і розрахунками за земельні паї селяни задоволені. І з місцевою владою орендарі мають тісну співпрацю. Допомога дитячому садку, школі та іншим соціально-культурним установам села давно вже стала постійною.

Сільському голові Володимиру Антоненку було що сказати на зібранні – як доброго, так і невтішного.

Сільському голові Володимиру Антоненку було що сказати на зібранні – як доброго, так і невтішного.

Позитив радує 
 
У Синявці добре працюють бібліотека і Будинок культури. А футбольна команда торік стала володарем районного кубку «Золота осінь».

Минулого року у селі було зареєстровано два шлюби і п’ятеро новонароджених. У місцевій школі навчається 79 учнів. Переступив межу Вічності 21 житель Синявки.

У 392 домоволодіннях люди обробляють городи, тримають хазяйство. Синявці мають 48 приватних тракторів, дві вантажівки і сім комбайнів. Тим часом 60 будинків у селі стоять порожніми.


Проблеми вирішувати громаді

Непокоїть синявців те, що у лікарській амбулаторії нема ні головного лікаря, ні стоматолога. І комунальне господарство, яке було створене при сільській раді чи не першим у районі, працює не на повну силу. Його функції зводяться до закупівлі молока, оранки городів та обмолоту зернових з присадибних ділянок.

– Ми чітко бачимо ті завдання, які потрібно вирішувати спільно з депутатським корпусом і громадою села, – сказав, звітуючи на зборах, Володимир Антоненко. – Це ліквідація стихійних звалищ, дотримання санітарних норм у центрі і на вулицях села.

А ще синявці хочуть провести газ до дитячого закладу, відремонтувати ґанок у Будинку культури, провести хлорування усіх сільських колодязів, не залишати поза увагою одиноких людей поважного віку, забезпечити їх паливом.

Громада також рішуче налаштована постійно контролювати роботу усіх торгових точок у селі і кафе-бару.

На загальних зборах звітували про свою роботу депутати районної ради Антоніна Авраменко та Василь Єрмоленко. Зокрема, Василь Миколайович звернувся до своїх виборців з проханням дотримуватися усіх ветеринарних вимог щодо утримання домашньої живності.

Голова райдержадміністрації Анатолій Соломко та голова районної ради Володимир Невжинський, які були присутні на зборах територіальної громади, розповіли про перспективи розвитку району, напрацювання за рік минулий і побажали селянам віри у краще.

http://nslovo.com/blog/u-synyavskij-ambulatoriji-nema-ni-holovlikarya-ni-stomatoloha

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини