Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:07:09

Ситуація з весняним водопіллям на Чернігівщині контрольована

06.04.2013   11:11

5 квітня перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко провів засідання обласного оперативного штабу з безпечного пропуску льодоходу, повені та дощових паводків у 2013 році.

Учасники засідання розглянули та обговорили ситуацію, яка склалася на Чернігівщині у зв’язку з проходженням паводків. Як зазначалося, в цілому ситуація контрольована. Проте внаслідок різкого потепління та утворення великої кількості талої води відбувається розмив дорожнього полотна на автодорогах області. У деяких районах відбулося підтоплення приватних господарств та прилеглих територій до населених пунктів.

Так, на початку квітня відбулися розмиви і часткове підтоплення дорожніх полотен автодоріг Варва-Хукалівка-Поділ, Прилуки-Варва-Срібне-Обухів, Варва-Брагинці-Хукалівка та Варва-Леляки-Дігтярі. Завдяки скоординованим та злагодженим діям управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, Державтоінспекції, служби автомобільних доріг, ДП «Чернігівський автодор» ситуацію вдалося стабілізувати. Проведено ремонтні, відновлювальні роботи, влаштовано дамби із мішків з піском. Підтоплення автодоріг ліквідовано, встановлено відповідні дорожні знаки і рух великовантажного транспорту на цих ділянках закрито.

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації, на великих річках області Десна та Дніпро ще відмічається льодостав з ополонками, скресання якого очікується у першій декаді квітня. За прогнозованими даними повінь може вплинути на життєдіяльність населення майже 50 населених пунктів області.

Наразі з метою запобігання заторів під час льодоходу на річках області сплановано проведення вибухових робіт для захисту гідротехнічних та мостових споруд. Для безпечного проходження повені відбувається розчищення русел малих річок, відвідних каналів, водоперепускних труб від мулу. Передбачено цілодобове чергування аварійних бригад на випадок виникнення загрози підтоплення населених пунктів.

Вживаються заходи щодо забезпечення населення на територіях імовірного підтоплення пально-мастильними матеріалами, лікарськими препаратами, продуктами харчування, скрапленим балонним газом, тощо.

За результатами засідання Станіслав Прокопенко дав доручення відповідним структурним підрозділам, установам та організаціям області щодо проведення постійного моніторингу розвитку весняної повені, здійснення аварійних заходів, в разі необхідності, надання оперативної інформації обласному штабу для прийняття відповідних рішень.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.