Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:31:47

Конкурс вечірніх зачісок відбувся в Чернігівській виправній колонії № 44. ФОТОрепортаж

28.03.2013   09:22Агенцiя

Щороку в різних країнах світу проходять конкурси та театралізовані вистави-шоу з мистецтва зачісок. Вони наочно пропагують перукарське мистецтво й візаж. Показ робіт талановитих фахівців у більшості випадків нагадує фантазійне дійство, де можна побачити перспективні рішення щодо форми, ідеї, кольору, прикрас, окремих деталей зачісок тощо.

Саме тому для більшого розвитку та ресоціалізації засуджених жінок в Чернігівській виправній колонії № 44 відбувся конкурс перукарської майстерності "Вечірня зачіска з елементами плетіння кіс".

В конкурсі взяли участь 5 майстрів - це засудждені жінки, які пройшли попередній відбір, показали свої перукарські здібності та дійшли до фінального показу. За півтори години учасниці конкурсу намагались створити неймовірну вечірню зачіску.
Конкурсні роботи були видовищні. Вони чітко поділялись на вечірні та фантазійні. Зачіски виконувались згідно із конкурсними правилами й задумкою майстра.

Майстрині намагались створити цілісний образ, де поєднали зачіску, макіяж та вбрання моделі. Кожна жінка вклала всю майстерність в свою роботу, розкрила частинку своєї душі.

Показ моделей нагадував справжній конкурс краси. Під музичний супровід моделі разом з перукарем демонстрували зачіску, а після фінального виходу всіх конкурсанток журі почало виставляти оцінки. Члени журі оцінювали зачіски по п`ятибальній системі за напрямками: дотримання тематики, якість виконання, майстерність виконання та презентація. Перше почесне місце посіла засуджена Катерина Маклецова, яка разом із своєю моделлю Оленою Телюпою створила зачіску "Роза вітрів", друге місце завоювала Ірина Лоленко та її зачіска "Магія ночі", а "бронзу" отримала Валентина Монжула зі своєї зачіскою "Зіркова елегія".

Участь у конкурсах потребує від майстра значних технічних знань, творчої фантазії та неординарності художнього мислення. Він має представити модель, яка найповніше виражає його розуміння моди в розвитку. Ось чому в наш час важливу роль у розвитку напрямів перукарської справи, в підвищенні кваліфікації майстрів у галузі моделювання зачісок відіграють навчально-методичні центри, де викладають і працюють майстри високого класу, призери міжнародних конкурсів.

 В Чернігівській виправній колонії діє Чернігівський навчальний центр, де засуджені жінки можуть отримати професію перукаря-модельєра. На основі узагальнення зарубіжного і вітчизняного досвіду тут проводиться навчальний процес, виховується нове покоління майстрів, створюються нові стрижки та зачіски. В цьому році під пильним оком професійного перукаря-модельєра Олени Михайлівни Глазько, в центрі навчається 10 засуджених жінок, які в найближчому майбутньому отримають нові цікаві профісії.

 А неоціненність досвіду підтверджує той факт, що переможець конкурсу Катерина Маклецова отримала професійні навички саме в колонії, навчаючись в Чернігівському навчальному центрі.

Всі конкурсантки отримали грамоти та солодкі подарунки, а глядачі насолоду від побаченого та гарний святковий настрій.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.