Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:15:09

За добу пічне опалення стало причиною загибелі 2-х людей

21.03.2013   08:15

19 березня о 18:54 у Бобровицькому районі до служби "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Нова Басань.

Подолавши відстань у 30 км, о 19:29 до місця події прибув з Бобровиці підрозділ державної служби з надзвичайних ситуацій. Ліквідація пожежі тривала 20 хвилин в ході якої рятувальники виявили на ліжку в задимленому помешканні тіло його 76-річної господарки. Вогнем пошкоджено 2 кв. м підлоги. Причиною лиха стало випадіння жаринок з топкових дверцят опалювальної печі дерев'яну підлогу, адже всупереч вимогам пожежної безпеки остання не була захищена металевим листом. 
  
20 березня о 01:43 до служби "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в смт Олишівка. Коли через 4 хвилини за викликом прибув місцевий підрозділ державної служби з надзвичайних ситуацій, палав дах дерев'яної оселі й вогонь міг перекинутися на розташований поруч ще один будинок.

У зв'язку з цим зусилля рятувальників одночасно були направленні на гасіння пожежі та захист сусіднього помешкання. Ліквідація пожежі тривала більше 3-х годин в ході якої виявлено обгоріле тіло 80-річної домовласниці. Причиною лиха стало надмірне перегрівання опалювальної печі та відсутність належної протипожежної розділки від димаря до дерев'яного перекриття будинку.

У зв'язку з цим, Управління ДСНС України у Чернігівській області закликає населення суворо дотримуватися правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів, не допускати їх надмірного перегрівання, а дерев'яну підлогу під топковими дверцятами обладнати металевим листом на випадок випадіння з печі жаринок.


Полковник служби цивільного захисту Вадим Шулюк, начальник Управління ДСНС у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.