Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:23:24

Найактивніше декларують свої доходи жителі м. Чернігова, Прилуцького, Ніжинського, Бахмацького та Чернігівського районів

11.03.2013   15:32Агенцiя

Вже більше двох місяців в Україні триває кампанія декларування. За цей час понад 4 тис. громадян Чернігівщини подали декларації до податкової, у т.ч. скористалися правом на отримання податкового кредиту понад 1,7 тис. осіб.

Найактивніше декларують свої доходи жителі м. Чернігова, Прилуцького, Ніжинського, Бахмацького та Чернігівського районів.

Як і в попередні  роки, за отриманням податкового кредиту переважно звертаються батьки студентів, які оплачували вартість навчання своїх дітей. Також цим правом скористалися майже 98 осіб, які мають іпотечні кредити, та 34 громадянина, які сплачували страхові внески.

Найбільша кількість декларантів - це громадяни, які в минулому році успадкували майно, надавали послуги з оранки городів, отримували доходи від надання різного виду послуг, отримували подарунки, отримували доходи від здачі в найм нерухомого майна, від продажу рухомого майна тощо.

Так, з числа “обов`язкових” декларантів вже подали декларації 2,3 тис. громадян.

Зокрема, 678 громадян задекларували доходи від отримання спадщини, та сплатять до бюджету 1,6 млн. грн., 318 громадян, які отримали подарунки, - 135,5 тис.грн податку, 299 громадян, які отримали доходи від здачі в найм нерухомого майна, - 846,3 тис..грн.

Для зручності й поліпшення обслуговування платників податків цьогоріч запроваджено новий податковий сервіс. Декларацію про майновий стан та доходи можна надсилати електронною поштою. Завдяки цьому платники заощадять час на подання декларації та кошти на придбання бланків.

Отож, запрошуємо громадян вчасно задекларувати свої доходи. Адже, декларуючи доходи та сплачуючи податки ми робимо свій внесок у добробут та розбудову нашої держави.

Відділ взаємодії  із засобами масової інформації
та громадськістю ДПС  в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини