Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:56:40

У 2012 році до ДПІ у м. Чернігові ДПС надійшло 25 письмових звернень громадян

27.02.2013   08:38

Своєчасний та кваліфікований розгляд звернень громадян, що забезпечує зворотний зв’язок органів ДПС із громадськістю є одним із пріоритетних напрямків податківців.

Системний аналіз та узагальнення даних щодо розгляду звернень громадян дають можливість виявити причини, що їх породжують, та своєчасно вирішити.
Саме тому Державна податкова інспекція у м. Чернігові ДПС приділяє особливу увагу розгляду звернень громадян, задоволенню їх законних прав та інтересів, забезпеченню конституційного права на звернення.

Так, у 2012 році до ДПІ у м. Чернігові ДПС надійшло 25 письмових звернень громадян.

Громадян передусім цікавлять питання: контрольно-перевірочної роботи (перевірка діяльності суб’єктів господарської діяльності, надання в оренду житла, виплата заробітної плати у “конверті”, оподаткування доходів підприємницької діяльності.

Для забезпечення конституційних прав та свобод громадян, вирішення проблемних податкових питань, які виникають у платників податків, у інспекції міста за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 28, кім.№1 діє приймальня громадян, де згідно з затвердженим графіком в установлені дні та години проводяться особисті прийоми громадян посадовими особами інспекції з питань, що входять до компетенції органів державної податкової служби. Попередній запис на особистий прийом є обов’язковим та закінчується не пізніше ніж за 5 робочих днів до календарної дати прийому.

Протягом минулого року керівним складом інспекції проведено 73 особистих прийомів громадян, у тому числі через громадську приймальню – 36, виїзних – 37. Відповіді заявникам були надані безпосередньо під час особистого прийому.

Порушені питання найчастіше стосуються податку на доходи фізичних осіб, реструктуризації податкового боргу, реєстрації та обліку платників, податку на прибуток підприємств тощо.

Звертаємо увагу платників податків на можливість отримання кваліфікованих відповідей з питань оподаткування у режимі он-лайн від Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України за багатоканальним (безкоштовним зі стаціонарних телефонів) телефоном 0-800-501-007 (з 8-00 до 20-00 у робочі дні) та через мережу Інтернет : www.sts.gov.ua (цілодобово).


Лариса Сич, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.