Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:59:29

Регіональні громадські приймальні Міністра оборони чекають на відвідувачів

07.02.2013   08:28Агенцiя

У столиці, на базі Київського міського військового комісаріату розпочала свою роботу регіональна громадська приймальні Міністра оборони України. До роботи з відвідувачами на добровільних засадах приступили члени різних всеукраїнських громадських і ветеранських організацій.

– Серед основних напрямків нашої роботи є надання безкоштовної, висококваліфікованої, ефективної правової допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, звільненим у запас або відставку, членам їхніх сімей та іншим громадянам, які звертаються для вирішення питань безпосередньо до Міністра оборони, – розповів голова цієї приймальні помічник військового комісара з правової роботи старший лейтенант Олег Заводський.

На його переконання, основним завданням, що стоїть перед регіональними громадськими приймальнями, є підняття іміджу війська, престижу військової служби та підвищення довіри громадян до Збройних Сил України. Водночас через членів приймалень вдасться досягти конструктивного діалогу між громадянами і Міністром оборони. Своєю чергою все це дозволить пришвидшити роботу щодо звернень військовослужбовців, ветеранів, та членів їхніх сімей та оперативно на них реагувати.

У Севастополі також урочисто відкрили регіональну громадську приймальню Міністра оборони України. За словами її голови майора юстиції Олега Григорчука, окрім того, що її члени допомагатимуть військовослужбовцям, ветеранам війни та військової служби та членам їхніх сімей у вирішенні нагальних соціальних проблем, вони також інформуватимуть громадян та військовослужбовців щодо соціальних ініціатив Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України та Міністра оборони України та заходів з реформування та розвитку Збройних Сил, допомагати в оформленні документів правового характеру тощо.

Як поінформував військовий комісар міста Севастополь полковник Артур Безпалий, регіональна громадська приймальня Міністра оборони України працюватиме у вівторок та четвер з 9 до 18 години, але усі охочі зможуть звернутися і в інші дні за телефоном чергового Севастопольського військкомату, де їхні прохання та скарги запишуть й передадуть членам громадської приймальні.

Своєю чергою член регіональної громадської приймальні полковник запасу Володимир Сенніков повідомив, що першочерговим завданням для Севастополя і Криму, на вимогу Міністра оборони України, є вирішення питання будівництва житла для військовослужбовців.

– На виконання вимог керівника оборонного відомства Павла Лебедєва нещодавно у Севастополі під головуванням командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адмірала Юрія Іл’їна вже відбулася перше нарада з цього питання, – зазначив Володимир Сенніков. – Наразі готується підписання меморандуму між Міністерством оборони України та Севастопольською міськдержадміністрацією з питань будівництва житла для військовослужбовців та членів їхніх сімей. Заплановано будівництво двох з половиною тисяч квартир в районі Максимової дачі та у селищі Любимівка – в авіаційному гарнізоні “Бельбек”. Ми також готові допомогти не лише мешканцям Севастополя та автономної Республіки Крим. Враховуючи те, що наша приймальня – регіональна, не виключено, що до нас звертатимуться люди з Херсонської, Миколаївської, Одеської областей тощо.

А представники організації солдатських матерів, що брали участь у відкритті приймальні, заявили, що всіляко допомагатимуть їй у роботи та висловили упевненість, що відтепер вирішення проблем, які існують у солдатів та матросів, а також призовників, стане швидким та неупередженим.

Варто зазначити, що у той час, поки члени громадської приймальні ще оглядали її приміщення, до них на прийом вже завітало декілька мешканців Севастополя, зокрема ветерани Збройних Сил та молодь.

У приміщені Донецького обласного військового комісаріату також розпочала функціонувати регіональна громадська приймальня Міністра оборони України. Відтепер до представництва керівника вітчизняного оборонного відомства у східному регіоні двічі на тиждень зі своїми проблемами зможуть звертатися  мешканці Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Запорізької областей.

За словами ТВО помічника військового комісара Донецького обласного військового комісаріату з правової роботи Ольги Кореняк, звернення прийматимуться в усному чи письмовому вигляді, а також через соціальні мережі. Ті питання, які в силах працівників регіональної громадської приймальні, вирішуватимуться на місці. Категорія ж запитань, яка потребує доопрацювань, відправлятиметься до Києва у відділ розгляду звернень та прийому громадян Міністерства оборони України.

Регіональні громадські приймальні Міністра оборони України працюватимуть за такими адресами:

м. Київ, вул. Т. Шамрила, 19, кім. 108; контактний телефон: (044) 456-11-05; керівник – старший лейтенант юстиції Олег Заводський;

м. Севастополь, вул. Пролетарська, 30, кім. 347; контактні телефони:  (0692) 42-82-62; 41-03-26; керівник – майор юстиції Олег Григорчук;

м. Донецьк, вул. Буслаєва, 26А, кім. 406; контактний телефон: (062) 332-41-32; керівник – Ольга Кореняк;

м. Львів, вул. Івана Франка, 25; контактний телефон: (032) 260-27-20; керівник – майор Алла Сибірякова;

м. Чернігів, вул. Гетьмана Полуботка, 68; контактний телефон:  (04622) 3-27-91; керівник – майор Анатолій Лотоцький.


Департамент преси та зв’язків із засобами масової інформації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини