Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:57:30

"Зі стіни повалив пар, на землі лежали троє — всі червоні"

10.01.2013   10:35Агенцiя

— Дочка зі своїм хлопцем фактично зварилися заживо. Це навіть уявити важко, — біля опікового відділення Чернігівської обласної лікарні плаче 45-річний Олександр Кузьменко з райцентру Мена. У ніч проти 8 січня в сауні тамтешнього кафе-бару "МонАні" вибухнув паровий котел. Окропом попекло 22-річну Юлію Кузьменко, її хлопця на рік старшого Олега Богдана й однокласника Ігоря Ларченка, 23 роки.

Кафе-бар "МонАні" — популярний заклад відпочинку в Мені. Власник 48-річний Вардан Казарян обладнав в одному приміщенні кафе, бар, дискотеку і сауну. 7 січня лазню відкрили, туди прийшла компанія з 10 людей.

— У нас і вийти не особо є де, — каже місцева Ольга Давиденко, 20 років. — На все місто всього нєсколько місць, де можна потусити. Саун кілька. Заказують ускладчину на кілька годин.

А пів на першу ночі компанія вийшла з парилки. Всередині залишилися троє. Пролунав вибух, потім — пронизливий свист, і впала стіна між парилкою і кафе-баром.

"Усі були в шоці, — менці, які святкували Різдво у "МонАні", обговорюють подію у соціальній мережі "ВКонтакте". — Зі стіни повалив пар. Усі кинулися тікати. Потім підійшли, побачили, що троє лежать на землі — всі червоні. Ніхто не знав, що робити".

Персонал бару викликав рятувальників, міліцію та "швидку".

— Котел у парилці розгерметизувався, — говорить Євген Дубина з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій. — Вийшла пара. Він рвонув. Спочатку людей обдало парою, а потім облило окропом. Рятувальникам фактично не було чого робити. Пара й вода вийшли, займання не сталося. Хлопці винесли попечених і поклали на ноші.

Медики райлікарні діагностували у Юлії та Ігоря опіки 80% тіла, у Олега — понад 70% — третього і четвертого ступенів. Уранці попечених відправили до реанімації опікового відділення обласної лікарні.

— Діти були в сознанії, — додає Олександр Кузьменко. — У нашій лікарні Юля ще заспокоювала: не волнуйтеся, передайте бабусі, що все нормально. Зараз у всіх стан стабільно важкий. Колять їх обезбалівающими, бо ж боль адська. Як перев'язують, шкіра з бинтами відпадає.

Чернігівські медики хотіли відправити усіх у Київ, викликали лікарів. Київські приїхали, кажуть, у них опіковий шок, вони нетранспортабельні. Треба вивести з шоку і дивитися далі. Зараз у день по кілька тисяч гривень іде на реанімацію. Шукаємо донорів крові.

Юлія навчається на п'ятому курсі Чернігівського політехнічного університету, Ігор працює у соціальній службі Мени, Олег — у банку. Товаришують із дитинства.

Власник "МонАні" вважає, що котел вибухнув через заводський брак.

— Ми брали новий пристрій, а він мав тріщину. Через неї все й сталося, — розказує Вардан Казарян. Обіцяє допомогти потерпілим грошима. Заклад — відремонтувати, систему опалення замінити.

http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/476145/2#photos

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини