Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:04:07

На Чернігівщині завершилася операції “Ялинка-2012”

05.01.2013   12:03

З метою активізації оперативно-службової діяльності, спрямованої на виявлення фактів незаконної порубки та реалізації дерев хвойних порід, розкрадання іншої лісопродукції з боку матеріально-відповідальних осіб, викриття зловживань та хабарництва з боку службових осіб держлісгоспів області, Управлінням державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області на території області була проведена оперативно-профілактична операція під умовною назвою “Ялинка-2012”.

Був розроблений детальний план організаційно-практичних заходів, методика збору матеріалів та викриття правопорушень. До проведення всього комплексу заходів також залучалися підрозділи ДАІ. Працювала постійно діюча робоча група, покликана контролювати хід та результати операції. За час відпрацювання співробітниками Управління ДСБЕЗ УМВС було перевірено 26 підприємств лісової галузі та 45 пилорам.

Виявлено 5 фактів незаконної порубки лісу (стаття 246 Кримінального кодексу України), які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування, за різного роду порушення складено 35 адміністративних протоколів.

Так, в одному з сіл Корюківського району був виявлений факт незаконної порубки близько 400 сосон на землях запасу біля лісового масиву державного підприємства.

На місці скоєння незаконної порубки знаходився автомобіль “Вольво” під керуванням жителя іншої області, який прибув в населений пункт для завантаження сосон. В причепі вищевказаного автомобіля знаходилися півтори сотні лісових красунь висотою від 1 до 2 метрів без будь-яких дозвільних документів. Підвіз дерев здійснювався трактором, який належить сільській раді, команду про підвіз дерев дав сільський голова.

Натомість згідно довідки сільської ради протягом 2012 року рішення про видалення зелених насаджень на території сільської ради не приймалося. Шкода, заподіяна лісу незаконною вирубкою дерев, становить понад 100 тисяч гривень.

Під час операції нарядами ДАІ затримано та доставлено до райвідділів внутрішніх справ області 22 транспортні засоби, які здійснювали перевезення ялинок та сосон, а також 2 транспортні засоби, які перевозили лісопродукцію.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини