Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 13:21:21

"Десна" U-19: травми, боротьба і прикра поразка

06.10.2018   18:01Агенцiя

5 жовтня, на “Чернігів-Арені” у рамках 8 туру чемпіонату U-19 чернігівська “Десна” на своєму полі приймала однолітків з одеського “Чорноморця”.

Перед матчем гості перебували на 11 місці в таблиці, маючи в активі 8 очок, “Десна” же у нинішньому сезоні поки очок не набирала…

Гол “Десни”

На початку матчу команди показували рівну гру. “Десна” намагалася діяти за рахунок швидких атак, а “Чорноморець” часто завойовував право на стандарти. І на 11-й хвилині гості ледь не досягли свого: розіграш кутового призвів до удару по воротах, але Рощинський потягнув снаряд з лівого кута. “Десна” відповіла на 14-й хвилині: Євгеній Белич прорвався по лівому флангу і пробив – снаряд пролетів біля штанги. На 20-й хвилині Максим Заворотний бив з-за штрафного: м’яч опускався за спину воротарю, але пролетів біля поперечини.

У цілому “Десна” залишала приємне враження. Гравці явно хотіли реабілітуватися після прикрої поразки від запорізького “Металурга”. І на 23-й хвилині початок був покладений: Єгора Бакуна проникаючим пасом вивели на удар з меж штрафного, звідки наш нападник пробив повз воротаря, який вийшов йому на зустріч. 1-0!

Епідемія травм

Однак радість уболівальників сіверян була не довгою: на 27-й хвилині, як здалося, у Данила Кібальника відібрали м’яч не самим дозволеним прийомом. Однак суддівський свисток промовчав. Наш півзахисник залишився лежати на чужій половині поля, а у цей час атака “Чорноморця” докотилася до воріт Рощинського. Гравці “Десни” показували судді, що можна зупинити гру, для надання допомоги нашому гравцеві, проте матч продовжився і після подачі з правого кута Олексій Смароков відправив м’яч у наші ворота. 1-1.

До слова, Кібальник у результаті не зміг продовжити матч і вже на 30-й хвилині поступився своїм місцем Нікіті Кожем’яченко. У доданий до першого тайму час Марійко непогано вистрілив з-за меж штрафного, але Рощинський не схибив. 1-1 до перерви.

На початку другого тайму вже “Десна” обклала ворота “Чорноморця” штрафними. Найбільш небезпечним з цієї серії вийшов удар Кожем’яченко після кутового – гостей врятував воротар. Ця активність господарів змусила головного тренера гостей вже до 54-й хвилині провести 3 заміни.

– Я був незадоволений якістю гри: у нас погано тримався м’яч, ми його погано контролювали. Ми збилися на ту гру, яку нам запропонував суперник, хоча план був зовсім інший. Тому доводилося по ходу гри вносити корективи. Мораренко, який вийшов в опорній зоні, зумів налагодити і заспокоїти гру і ми більш-менш провадили командні дії, – прокоментував велику кількість замін на початку другої половини матчу тренер “Чорноморця” Олександр Горобець.

А вже на 51-й хвилині травму у зіткненні з нападаючим отримав Олександр Рощинський: нашому голкіперу довелося надавати медичну допомогу і, хоча гравець продовжив матч, Олександр тримався за праву руку: було незрозуміло наскільки він готовий відбивати м’ячі. А тим часом, після замін, “Чорноморець” активізувався, що призвело до голу: після кутового і плутанини у нашому штрафному, Дмитро Плачков відправив м’яч у порожній лівий кут. 1-2.

На 74-й хвилині одесити могли “добити” нашу команду, але після удару з 7-ми метрів врятував Рощинський. За що наш голкіпер поплатився власним здоров’ям: він знову став підтримувати хвору руку, але продовжив матч. А ось Нікіта Кожем’яченко після зіткнення з суперником не зміг закінчити зустріч: вимушена заміна.

Навіть незважаючи на втрату гравців, “Десна” не збиралася здаватися. Судячи з серйозних обличь гравців нашого клубу, молоді сіверяни мали намір вирвати перші очки і завоювати у цьому матчі хоча б нічию.

Однак замість цього… втратили капітана. На 88 хвилині травму отримав Євгеній Белич. Ще одна, третя у матчі, вимушена заміна!

– Схоже, пошкодження серйозні. Белич пошкодив гомілковостопний суглоб – потрібно буде проводити обстеження. У Рощинського проблеми з ліктем. Він дограв на характері, молодець, але потрібно робити рентгенівський знімок. У нас різноманітність тренувань: отримали 4 травми через те, що ми тренуємося на натуральному газоні, а зараз вийшли грати на штучному полі – це 100% позначилося, – прокоментує після матчу стан здоров’я наших футболістів тренер “Десни” Сергій Бакун.

У результаті акцентований навал “Десні” не вдався. Поразка 1-2.

– Хлопці потихеньку удосконалюються. Чим далі – тим більше впевненості вони будуть набувати. Вони розуміють: тут потрібно все робити трохи швидше. Що стосується самої гри: фейр-плею не було – коли ми пропустили перший м’яч, наш гравець лежав, пройшло ледь не три хвилини… Якщо це чесна гра – зупиніться. Так вийшло, що позицію, де він грав ніхто не закрив і ми пропустили. Другий м’яч – наша позиційна помилка. А так… могли забити, могли і ще пропустити. Я думаю, гра вдалася. Хлопчиками для биття ми не були, – підведе підсумки матчу Сергій Бакун.

– Результатом ми задоволені, а якістю гри – ні. Є об’єктивні причини: у нас відсутні 6 чоловік основного складу. Ми очікували непростої гри. Будь-яка команда, яка знаходиться внизу турнірної таблиці, хоче набирати очки. Ми готувалися, переглянули 4 матчі “Десни”. Було все пояснено до найменших подробиць. На жаль, нам не вдається вийти зі стану невпевненості у своїх силах. Сподіваюся, ця перемога додасть нам сили і ми почнемо підніматися у турнірній таблиці, – скаже Олександр Горобець.

Зараз команди відправляються на перерву, пов’язану з іграми збірної. Як зазначив Сергій Бакун, у цій паузі чернігівці спробують підтягнути тактико-технічну підготовку. У наступному турі, 19 жовтня, “Десна” U-19 на виїзді протистоятиме полтавській “Ворсклі” і, сподіваємося, здобуде перші залікові бали.

Десна U-19 – Чорноморець U-19 1:2

Голи: Бакун, 23 – Смароков, 27, Плачков, 59

Десна U-19: Рощинський, Роговець, Власенко, Самойленко, Приходько, Ветоха, Белич (Грачов, 89), Заворотний, Бабор (Омельяненко, 79), Кібальник (Кожем’яченко, 30, Мироніч, 82), Бакун Запасні: Коломієць, Остапенко Тренер: Вадим Мельник

Чорноморець U-19: Варакута, Гейко, Долгов, Грабован, Клименко, Прильопа, Плачков, Домарацький, Смароков (Цуркан, 54), Марійко (Урум, 52), Чернишов (Мораренко, 54) Запасні: Стефанов, Храновський Тренер: Олександр Горобець

Попередження: Заворотний, 85, – Марійко, 46, Долгов, 72
05.10.2018 м. Чернігів, стадіон “Чернігів-Арена”

Арбітр: Микита Кофанов, Асистенти головного арбітра: Антон Андрусяк та Богдан Соколовський. 4-й арбітр: Ігор Сташук. Спостерігач арбітражу: Микола Даневич.


http://desna.football/desna-u-19-travmi-borotba-i-prikra-porazka/

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини