Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:50:57

Валерій Куліч: Україні сьогодні не вистачає духу перемоги і духу переможця

05.04.2017   08:12Агенцiя

— Дуже добре, що призери олімпіад активно долучаються до пропаганди олімпійського руху в області. Адже ми повинні усім дітям Чернігівщини показати, що чемпіонами стають такі ж звичайні люди, — зазначив на засіданні виконкому відділення НОК України в Чернігівській області його голова Валерій Куліч.— Це важливо, бо сьогодні Україні не вистачає духу перемоги і духу переможця.

За той рік, що голова ОДА очолює обласне відділення НОК, олімпійський рух в області значно активізувався і вийшов на новий щабель. Як повідомили на засіданні, у рейтингу Національного олімпійського комітету України Чернігівське обласне відділення за підсумками попереднього року стало кращим в країні. Такий результат став можливим завдяки великій кількості та масовості спортивних заходів та покращанню їх матеріального та фінансового забезпечення.

До заходів популяризації олімпійського руху долучилися майже 170 тисяч мешканців області з усіх районів. Найбільш масовими стали «Олімпійський день» (15425 учасників), «Олімпійський урок» (59516 учасників), спортивна розминка «Do like Olimpians» (29265 учасників) та інші. Особливу увагу у своїй роботі обласне відділення НОК приділяло відпочинку й оздоровленню дітей загиблих учасників АТО.

Інший напрям діяльності відділення — розвиток олімпійських видів спорту в області.

— Основним нашим завданням минулого року було поліпшення не стільки кількісних, скільки якісних показників, — розповіла заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш. — Ми прагнули не лише якісніше проводити спортивні заходи, а й більше залучити спонсорської допомоги, збільшити розміри грошових винагород спортсменам та тренерам за високі спортивні досягнення. Таким чином нам вдалося залучити один мільйон триста вісімдесят тисяч гривень.

У поточному році робота в цьому напрямку триває. І вже під час сьогоднішнього засідання було вручено сертифікати на придбання спортивного обладнання чотирьом спортивним федераціям області: спортивного покриття для полу — федерації настільного тенісу, пари весел — федерації веслування на байдарках і каное, борцівського килима — федерації вільної та греко-римської боротьби, гідрокостюму — Центру фізкультури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Під час сьогоднішнього засідання було затверджено Положення про визначення кращого спортсмена та тренера місяця і вручено нагороди переможцям січня та лютого. Ними відповідно стали: серед дорослих спортсменів — Руслан Ткаленко та Ірина Варвинець; серед молоді – Христина Дмитренко та Сергій Телень. Кращими тренерами січня – лютого визнано спортивні подружні пари Зоців та Ворчаків.

Крім того, виконком обласного відділення НОК затвердив перелік спортивних заходів на поточний рік та прийняв рішення про участь у заснуванні Агенції регіонального розвитку, покликаної генерувати проекти для розвитку об’єднаних територіальних громад.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.