Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:02:48

Про мерський футбол і осінні надії

14.05.2012   12:21Агенцiя

Сьогодні чи не всі видання Чернігівщини повідомили надзвичайно важливу новину. Наступного тижня, з 14 по 19 травня, чернігівський міський голова поїде аж у Польщу пограти у футбол. То буде другий за ліком чемпіонат Європи серед команд мерів. Чернігівський міський голова – капітан української команди.

Я не бачив, як грає під капітанством Олександра Соколова українська збірна мерів, я не бачив, як грає сам чернігівський міський голова, як, власне, виглядає у трусах і гетрах, але мене вже розпирає від гордості, що наш чернігівський градоначальник грає не на скрипочку, наприклад, а в серйозну чоловічу гру. Та ще й капітан при тому. Це на нього схоже. Він звик брати на себе відповідальність та здобувати перемоги. І не тільки в спорті. А й при виконанні своїх прямих обов’язків, за що отримує зарплату. Хто живе в Чернігові – той знає.

За повідомленням того ж таки Олександра Соколова, у змаганнях, окрім України, братимуть участь команди представників місцевого самоврядування Польщі, Італії, Словаччини, Словенії, Південного Тиролю, Німеччини, Австрії та Чехії. Олександр Соколов зауважив, що у підгрупі української команди сильні суперники – колеги з Німеччини, Австрії, Чехії та Польщі.

До складу наших увійшли сільські, селищні та міські голови з різноманітних куточків нашої країни. Команда навіть тренувалася і провела три короткотермінові збори. До команди входить 20 гравців. На полі гратимуть по 7 гравців від кожної команди. Членами збірних команд міських голів можуть бути мери міст та їх заступники. Допустимий вік заступників – не менше 40 років, при цьому їх кількість не може перевищувати половини складу команди. Кожен футбольний матч складається з двох таймів по 30 хвилин.

Отже, за, здавалося б, любительським турніром відбуватиметься серйозна подія напередодні Євро-2012. Українській мерській збірній належить зробити добрий зачин у передмундіальній Польщі. Мусимо показати, що в Україні навіть міські голови у футбол вміють грати. Бо і сміття з вулиць прибрати можна, і бездомних псів поховати до напливу іноземців, бомжів з повіями десь тимчасово вивезти, а ось якщо мери у футбол не вміють грати, так тому вже не навчиш.

Що ж до нашого чернігівського міського голови і капітана тої збірної особисто, то йому футбольний успіх нині як ніколи необхідний. Йому нині дуже потрібні позитивні емоції. І перемога, якщо така буде, то не тільки і не стільки буде перемога іміджева, скільки символічна. Після неї навіть до ворожки не ходи – восени Олександр Соколов може змінити залу засідань чернігівської міської ради на ту раду, що під скляним куполом.

Аутов Юрій, "Хвиля Десни"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини