Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:49:59

Льодова блискавка – 2016

13.01.2016   09:19Агенцiя

Під час зимових канікул на хокейному майданчику Чернігівської ЗОШ № 20 відбувся оригінальний урок в рамках роботи податкового класу – турнір з шорт-треку «Льодова блискавка – 2016».

До речі, шорт-трек дослівно з англійської  - коротка доріжка. Це змагання з бігу на ковзанах на хокейному майданчику. Зародилися вони із ковзанярських змагань у Сполучених Штатах та Канаді. А з 1992 року шорт-трек входить до програми Олімпійських ігор.

Цей зимовий вид спорту настільки подобається чернігівським школярам, що турніри стали традиційними і проводяться вісім років поспіль. Цього року турнір відбувся за підтримки одного з найуспішніших українських біатлоністів Андрія Дериземлі. А до участі у змаганнях були залучені й батьки школярів.

Слід зазначити, що до змагань всі готувалися заздалегідь, оскільки цьому сприяла погода - льодовий майданчик у школі з’явився за два тижні до турніру. І протягом цього часу виборювалося право на відбірковий стартовий забіг у турнірі. Тож на  старт фінальних забігів вийшли найсильніші. А щоб одержати  перепустку на участь у турнірі необхідно було найшвидше здолати коло вздовж майданчика.
Головний суддя змагань Ігор Тоцький одразу зафіксував рекорд - 14,2 секунди. Такий результат у випускника Чернігівської ЗОШ №10 Максима Прокопця.

Далі учасники змагалися вже за олімпійською системою. Стартували парами та долали по три кола. З кожним колом учасники додавали у швидкості і демонстрували азарт та прагнення до перемоги.

Після фінального свистка серед представників прекрасної половини вдруге після трирічної перерви золоту нагороду виборола Альона Гайова. До речі, її донька Вікторія Гайова (ЗОШ №19) поділила бронзу з Дар’єю Меркуловою (ЗОШ № 20). А срібло цього року виграла випускниця школи №1 Катерина Коропова.

Справжньою родзинкою турніру стали змагання серед юнаків. Швидкістю і завзятістю учасники нагадували, що шорт-трек – олімпійський вид спорту. Стимулом було й те, що головним призом, крім золотих медалей, був біатлонний календар з автографом Андрія Дериземлі.  
У підсумку вдруге поспіль в завзятій боротьбі чемпіоном став Максим Прокопець. Срібло виборов Іван Востров (школа №20), а третє місце завоював Павло Войтенко (воротар збірної ЗОШ №20 з хокею). 

Але найголовніше, що всі учасники змагань і вболівальники «Льодової блискавки-2016» одержали позитивні емоції і задоволення від участі у змаганнях та спілкуванні. У такий спосіб податківці в рамках податкового класу пропагують здоровий спосіб життя та залучають школярів до спорту.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини