Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:16:37

В Чернігові відбулася урочиста церемонія підняття прапорів з нагоди початку перших Юнацьких Олімпійських ігор

10.01.2012   20:50Агенцiя

8 січня на базі олімпійської підготовки СДЮШОР з лижного спорту міста Чернігова в урочистій обстановці було проведено підняття Державного прапора, прапора НОК України та прапора Чернігівської області з нагоди відкриття І зимових Юнацьких Олімпійських ігор в австрійському місті Інсбрук.

Захід розпочався в ЗОШ № 23, де навчається учасник І зимових Юнацьких Олімпійських ігор Максим Івко. Дирекція школи, учні та вихованці СДЮШОР з лижного спорту, призери міжнародних змагань на чолі із Заслуженими майстрами спорту, учасницями 3-х зимових Олімпіад Ніною Лемеш, Оксаною Хвостенко та майстром спорту міжнародного класу, учасником 4-х зимових Олімпіад В’ячеславом Деркачем запалили факел із символічним олімпійським вогнем.

Разом з кращими вихованцями спортивної школи пронесли його вулицями міста і фінішували на базі СДЮШОР з лижного спорту, де вже зібралися учасники заходу – біля 300 вихованців спортивних шкіл міста. Почесними гостями на святі були батьки Максима Івка – мати Лідія Григорівна та батько Едуард Григорович. Слова подяки за виховання такого сина прозвучали на адресу батьків а також його тренерів – Заслужених тренерів України Ворчака Олександра Васильовича та Світлани Леонідівни і Ященка Ігоря Леонідовича.

Після оголошення вітання Президента НОК України, Героя України Бубки Сергія Назаровича головним спеціалістом НОК України Габелко А. Ф.
та вітання голови Чернігівської обласного осередку НОК України Хоменка В. М. відповідальним секретарем обласного осередку Лазаренком М. Г. кращими вихованцями СДЮШОР з лижного спорту було піднято Державний прапор України, прапор НОК України та прапор Чернігівської області.

Учасників заходу привітали юні спортсмени віршиками, юна гімнастка, вихованка обласної ДЮСШ освіти, лауреатка Всеукраїнських та міжнародних конкурсів серед читців Дарина Лазаренко гуморескою та юна біатлоністка, переможниця всеукраїнських змагань Таня Тіщук піснею “Це край, де я родилась і живу”.

Після цього розпочалися змагання, вікторина та конкурси.

Дякуючи обласному осередку, спонсорам: компанії “Санінбев Україна” та кондитерській фабриці “Стріла” всі учасники були нагороджені солодощами, переможці та призери змагань (а змагання пройшли в 33 видах) – медалями, всі відділення спортивних шкіл отримали м’ячі: футбольні, волейбольні чи баскетбольні.

І незважаючи на зовсім незимову погоду (снігу організатори так і не дочекалися), учасники залишилися задоволеними. Звичайно всі чернігівці з нетерпінням чекають 13 січня, коли в Австрії стартують перші зимові Юнацькі Олімпійські ігри, в яких буде брати участь наш юний біатлоніст Максим Івко, який єдиний представляє Чернігівщину на цих змаганнях. Змагання з біатлону відбудуться 15, 16 та 19 січня. Тож, ми будемо палко вболівати за нашого Максима і підтримувати всю збірну команду України.

http://noc-cn.org/news/v_chernigovi_vidbulasja_urochista_ceremonija_pidnjattja_praporiv_z_nagodi_pochatku_pershikh_junackikh_olimpijskikh_igor/2012-01-08-381

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.