Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:38:20

29 грудня - який день, свято та прикмети

29.12.2021   08:05Агенцiя

29 грудня у світі відзначають Міжнародний день збереження біологічної різноманітності та День віолончеліста.

В Україні відзначають День інформаційно-медійних структур Міністерства оборони та Збройних Сил, в Ірландії - День конституції. Православна церква вшановує пам'ять святого пророка Аггея.

День інформаційно-медійних структур ЗС України

Наказ про встановлення свята підписаний 27 грудня 2010 року. 29 грудня 1991 року було призначено першого прес-секретаря військового відомства незалежної України та створено прес-службу Міністерства оборони України. Це стало початком становлення та формування у Збройних Силах України структур для повсякденного об'єктивного та оперативного інформування громадськості про діяльність українських військ та активного впливу на створення позитивного іміджу армії та армійських традицій у суспільстві.

Міжнародний день віолончелі

Міжнародний день віолончелі або День віолончеліста – неофіційне свято музикантів-віолончелістів і любителів музики, яке відзначають щороку, 29 грудня.

Датою для цього музичного свята обрано день народження видатного каталонського віолончеліста, диригента, композитора та музично-громадського діяча Пабло Казальса (1876-1973).

Пабло Казальса вважають одним із найкращих віолончелістів усіх часів та першим популяризатором віолончелі як сольного інструменту.

Церковне свято

У православній церкві 29 грудня вшановується пам'ять святого Аггея, відомого як одного з останніх пророків Старого Завіту, який жив у IV столітті. Саме Аггею приписують різні пророцтва, адресовані юдейському цареві Зоровавелю, а також первосвященику Ісуса, яким пророк дорікає за бездіяльність.

 

Прикмети:

  • Який сьогодні день, таким квітень буде.
  • Мороз і заметіль обіцяють сувору зиму.
  • Іній з ранку - до теплого Різдва.
  • Якщо на вікнах є морозні візерунки, то морози будуть 20 днів поспіль.

 

 

Іменини: Олександр, Данило, Денис, Іван, Микита, Микола, Петро.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини