Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:52:15

Смачні рецепти вихідного дня: меренговий завиванець з лимонним курдом

26.12.2021   12:09Агенцiя

Ніжна меренга, лимонний курд, вершковий крем – це один із найкращих десертів новорічної ночі!

 ІНГРЕДІЄНТИ

Для крему: сир вершковий 300 г, вершки 33% 150 мл, пудра цукрова 25 г

Для курду: жовтки 2 шт., цукор 30 г, крохмаль кукурудзяний 20 г, сік лимона 2 шт., вершкове масло 50 г

Для меренги: яєчний теплий білок 190 г, цукор дрібний 250 г, крохмаль кукурудзяний 25 г, сік лимона 1 ч.л., сіль - дрібка

Меренга:

До білків додаємо сіль, збиваємо до піни. Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор і збиваємо до піків (щоб при перевертанні миски білки не випадали). Додаємо крохмаль, лимонний сік та збиваємо хвилину. Перекладаємо меренгу рівним шаром на лист з пергаментом (я посипаю мигдалевими пелюстками, але це не обов'язково). Сушимо при 140 градусах 35-40 хвилин. Дістаємо, зверху накриваємо новим пергаментом та перевертаємо. Знімаємо пергамент, на якому випікався рулет, і даємо охолонути.

Курд:

З лимонів виживаємо сік і знімаємо цедру, додаємо цукор, жовтки, крохмаль і перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до загустіння. Знімаємо з вогню, додаємо масло шматочками, перетираємо через сито і даємо охолонути під плівкою "в контакт".

Крем:

Вершковий сир, вершки та пудру збиваємо до загусання.

Збираємо: На меренгу рівним шаром викладаємо частину крему, зверху намазуємо курдом і даємо постояти 10 хвилин. Щільно загортаємо в рулет. Прибираємо в холодильник як мінімум на 30 хвилин. Прикрашаємо кремом, що залишився, з мішка з насадкою і декоруємо за бажанням.

Смачного!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини