Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:10:44

5 липня - День бікіні

05.07.2021   06:50Агенцiя

Це річниця винаходу бікіні в 1946 році паризьким модельєром Луї Рірдом.

календар

календар

5 липня 1946 року було надягнуто і продемонстровано світу перше бікіні. Така подія зробила цей літній день особливим - Національним днем бікіні в Америці.

Досить дивно, що він згадується саме як американське свято, адже насправді його почали святкувати зовсім не в США.

У той час консервативні американці в основному не наважувалися носити бікіні, аж до 1960-х років. Слово «національний» в даному випадку більше можна було б віднести до Франції, де вперше і продемонстрували публіці цей елемент жіночого гардеробу.
Бікіні носять десятки мільйонів жінок, від зовсім молодих дівчат до не зовсім юних леді. Важко повірити, у світі є кілька жінок у віці 80 років, які носять бікіні!

Історія бікіні:
Купальні костюми, що складаються з двох частин, існували задовго до 1946 року. Вони прикривали більшу частину тіла і демонстрували лише невелику смужку шкіри на животі. У 1940-х роках красиву жінку часто називали «бомбою». Деякі навіть навіть додавали слово «ядерна». Тоді в моді були два види роздільних купальників, звичайно обидва родом з Франції. Один купальник іменувався «Атом», а інший - «Бікіні». Обидві назви мали пряме відношення до острова Бікіні в Тихому океані, де Сполучені Штати в той час випробували атомні бомби. Зрештою прижилося ім'я Бікіні.
Отже, перше бікіні було представлено на огляд публіки 5 липня 1946 року в приміщенні басейну Piscine Molitor в Парижі. Французький дизайнер Луї Рір не зміг умовити моделей надіти настільки «непристойне» вбрання на показ, і йому довелося звернутися до танцівниці Мішлін Бернардіні. Та погодилася і стала знаменитою на весь світ.
Перше бікіні було зроблено з 190 квадратних сантиметрів тканини. З тих пір, втім, кількість тканини у виробі суттєво скоротилася.

Знамениті власниці бікіні:
- Ракель Уелч, яка отримала масу компліментів за свій найвідоміший знімок в бікіні з кадром з фільму «Мільйон років до нашої ери»;
- Урсула Андресс в білому шкіряному бікіні в «Докторі Ні»;
- Бріджит Бардо на пляжі в Сен-Тропе під час Каннського кінофестивалю 1953 року;
- Бо Дерек у фільмі "10";
- Принцеса Лея носила металеве бікіні в «Зоряних війнах». Епізод VI: Повернення джедая;
- Холі Беррі - дівчина Бонда у фільмі «Жорсткий» з Пірсом Броснаном в ролі Джеймса Бонда;
- Мерилін Монро на будь-якій з безлічі своїх фотографій в бікіні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини