Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:19:47

Смачні рецепти вихідного дня: запечений рулет зі свинини в духовці

28.02.2021   16:49Агенцiя

Якщо ви вкотре ламаєте голову над тим, якою стравою прикрасити святковий стіл, згадайте про існування рулету зі свинини. Цю апетитну, ароматну, ситну їжу подають гарячою, як холодну закуску.

Як приготувати запечений рулет зі свинини в духовці

retsept-ruletu-zi-svynyny-v-domashnih-umovahМ’ясо необхідно брати без кісток, а якщо на свинині є жир, то його краще зрізати. Ще одна чудова новина для тих, хто не любить довго поратися на кухні: рулет зі свинини, рецепт з фото якого ми пропонуємо, готується дуже швидко — на ваші активні дії піде всього 10-15 хвилин. У цілому ж весь процес забере менше півтори години. З перерахованої нижче кількості продуктів вийде 4-6 повноцінних порцій страви.

Інгредієнти

  • шматок свинячої м’якоті — 600 г;
  • соєвий соус — 70 мл;
  • лимон/лайм — половина плоду;
  • часник — 3 зубчики;
  • сіль, будь-які мелені перці — за смаком;
  • прованські трави — 1 ч. л.

Покрокова інструкція

  1. Поки духовка гріється до 200°C, займаємося свининою. Миємо м’ясо, висушуємо його рушником. Робимо на свинині глибокий поздовжній надріз, розгортаємо шматок. Обертаємо м’ясо харчовою плівкою, відбиваємо молотком. Товщина основи майбутнього рулету повинна бути близько 1-1,5 см.
  2. Знімаємо плівку, переміщаємо м’ясо в глибоку миску, поливаємо соусом, соком лимона/лайма. Вводимо до основи страви пропущений через прес часник, перець, трави, трохи солі. З останньою обережно, пам’ятайте, що м’ясо вже полите соусом. Злегка мнемо свинину руками, щоб маринад розподілився по всьому шматку. Накриваємо миску плівкою, відставляємо на 20 хвилин.
  3. Викладаємо основу страви на дошку, туго згортаємо в рулет. Якщо є спеціальна сітка, натягуємо її. В іншому випадку перемотуємо рулет товстою ниткою, роблячи витки через рівні проміжки.
  4. Беремо фольгу (завдяки її використанню ця їжа вийде дуже соковитою). Викладаємо м’ясо на кілька листів, щільно загортаємо, переміщаємо на деко та ставимо в духовку.
  5. Через 40-50 хвилин вимикаємо вогонь і ще 10 хвилин не дістаємо страву. Все, рулет зі свинини в духовці готовий! Дістаємо його, знімаємо фольгу, позбавляємося від нитки/сітки й викладаємо на блюдо. Якщо плануємо споживати цю їжу гарячою, то посипаємо м’ясо зеленню та подаємо повністю, нарізаючи безпосередньо за столом.

Рецепт рулета зі свинини, сиру та грибів

retsept-ruletu-zi-svynyny-v-domashnih-umovahОпанувавши попередній рецепт м’ясного рулета зі свинини, рекомендуємо потішити себе та близьких аналогічною їжею зі смачною начинкою. У цьому випадку процес трохи ускладниться й на приготування 8-10 порцій піде близько двох годин, але результат того однозначно вартий.

Інгредієнти

  • м’якоть свиняча — мінімум 1 кг;
  • твердий сир — 100-120 г;
  • печериці/інші гриби — 250-300 г;
  • цибулина — 1 середня;
  • сіль, перець, зелень — за смаком;
  • олія соняшникова — для смаження.

Покрокова інструкція

  1. М’ясо розріжте та відбийте так, як описано в попередньому рецепті. Маринувати основу рулету не потрібно, пересипте її сіллю й перцем, відкладіть на деякий час. Духовку розігрійте до 180°C.
  2. На сковороді до прозорості обсмажте цибулю. Попередньо її потрібно нарізати маленькими кубиками. Додайте до цибулі подрібнені пластинами або соломкою гриби, підсмажте до готовності. За бажання інгредієнти начинки можна злегка підсолити.
  3. З’єднайте трохи остиглих грибів і цибулі з тертим сиром і посіченою зеленню. Вимішайте начинку.
  4. Розкладіть м’ясо. На половину шматка помістіть начинку, загорніть рулет, зафіксуйте його за допомогою зубочисток/сітки/нитки. Слідкуйте, щоб вміст страви залишався всередині й ніде не випадав.
  5. За бажання попередньо підрум’яньте заготовку на сковороді, а потім запечіть. Можна й одразу поставити рулет у духовку мінімум на півтори години. Готовність страви перевіряйте дерев’яною паличкою. Коли рулет запечеться, дайте йому «дозріти» у вимкненій духовці хвилин 15. Потім дістаньте страву, звільніть її від ниток/зубочисток/сітки, наріжте шматочками та подайте з улюбленими соусами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини