Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:45:52

Дієтолог розповіла, як уникнути почуття голоду і менше їсти

22.11.2020   14:11Агенцiя

Дієтолог навчила, як насичуватися і скоротити калорії

Мало їсти і при цьому відчувати почуття насичення – цілком реальна задача. Якщо знати не тільки калорійність, але і ще один важливий показник – індекс ситості продуктів - співвідношення калорійності і ситості. Враховуючи цей показник, можна вибирати продукти, які додадуть менше калорій. Дієтолог Ольга Безугла Instagram перерахувала продукти з високим показником ситості і дала поради.

З допомогою складу нашої страви ми можемо керувати своєю ситістю, а головним показником насичення є так званий "індекс ситості". Індекс ситості - це здатність продуктів задовольнити голод та знизити споживання калорій.

Якщо Ви часто відчуваєте голод, можливо, є сенс переглянути свій раціон з позиції присутності в ньому їжі, яка може Вас погано насичувати. Тут Вам допоможе облік індексу ситості!

"Індекс ситості" досить високий у м'яса, риби, сиру, яєць і бобових. З цими білковими продуктами конкурують каші, картопля, хліб і плоди, що містять масу вуглеводів.

У них менше калорій, але багато баластних речовин, які надають їжі об'єм і гальмують її перетравлення. А білки взагалі за своєю природою важче перетравлюються, ніж інші речовин. В результаті така їжа щільніше заповнює шлунок, створюючи відчуття ситості надовго.

Індекс ситості: дієтолог розповіла, як уникнути почуття голоду і менше їсти

Індекс ситості: дієтолог розповіла, як уникнути почуття голоду і менше їсти

Індекс ситості: дієтолог розповіла, як уникнути почуття голоду і менше їсти

Індекс ситості: дієтолог розповіла, як уникнути почуття голоду і менше їсти

Індекс ситості: дієтолог розповіла, як уникнути почуття голоду і менше їсти
⠀Ілюстративне фото (instagram.com/dr.bezugla_olga)

Тому експерт радить їсти білкові сніданки і багато клітковини з жиром.

джерело

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини