Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:11:34

9 незвичайних рецептів чорного чаю для теплого осіннього ранку

01.11.2020   17:18Агенцiя

Як тільки перші холоди заганяють нас по домівках, одразу кількість вжитого за день чаю підвищується в рази. Що ще робити прохолодними вечорами, як не зігріватись смачними напоями?

А чай може не тільки зігріти, але й розслабити, підвищити імунітет. Все залежить від обраних інгредієнтів до нього.

Ми зібрали декілька варіантів приготування чорного чаю, аби кожного дня смакувати чимось новим. Всі вони надзвичайно прості, швидкі у приготуванні і не містять компонентів, котрі не можна було б дістати у звичайному магазині:

1. Чай з корицею та яблуком

Запарити свіжий чорний чай, додати 2-3 тоненьких шматочки яблука, паличку кориці. Дати настоятись та трішки охолонути 1-2 хвилини. Додати меду за смаком. Можна також додати одну зірочку гвоздики.

2. Осінні прянощі

До свіжого чорного чаю додати: паличку кориці, 2-3 зірочки гвоздики, 0,5 чайної ложки мускатного горіху. Залити все окропом та дати настоятись. Напій слід процідити перед вживанням. Можна підсолодити медом.

3. Цитрусові

У чай можна додавати не лише лимон, але й інші цитрусові. Кожен із них додає напою новий відтінок. Для однієї порції чорного чаю потрібно: по 1 скибочці лимону, апельсину та грейпфрута. І пів чайної ложки цукру. Засипати цукром цитрусові, потовкти їх у чашці, аби пустили сік і залити гарячим чаєм.

 

4. Чай з молоком

Сам чорний чай має запаритись трохи міцніше, ніж ви п’єте зазвичай. Молоко повинно бути середньої жирності. Наливаються вони у співвідношенні 1:1. До напою також додається по дрібці ваніліну і мускатного горіху.

5. Вітамінний бум

До 1 порції чорного чаю додати: 1 скибочку лимону, 2 тоненькі скибочки свіжого імбиру, 1ч.л меду, 2-3 листочки м’яти. Можна заздалегідь змішати всі компоненти, аби вони настоялись разом і лише потім залити гарячим напоєм. Якщо ви хочете приготувати дійсно вітамінний чай, що вбереже від хвороби, то перед додаванням меду — змішайте його із 1ч.л. куркуми.

6. Шматочок літа

Випити літній чай можна навіть у кінці осені, завдяки поєднанню свіжих смаків. До чорного чаю додайте декілька листочків м’яти, заморожену малину та 2-3 скибочки свіжої груші.
Замість малини можна також додати інші заморожені ягоди, що є у холодильнику: вишні, чи смородину.

7. Чорнослив та гвоздика

Незвичний варіант чорного чаю — із чорносливом. Розріжте сухофрукт на 2-3 частини, додайте гвоздику і залийте гарячим чаєм. Перед вживанням дайте напою трохи настоятись. До напою можна також додати курагу чи засушені вишні.

8. «По-французьки»

Пів склянки гарячого чорного чаю, 50мл апельсинового соку, пару капель лимонного соку, 4ст.л коньяку, дрібка мускатного горіху та цукор за смаком.

 

Чай потрібно трохи проварити з апельсиновим соком, а всі інші компоненти додати в кінці.

9. Пікантний

Склянка гарячого чорного чаю, 3ст.л коньяку, по пів чайної ложки меду і суміші спецій: кориця, мускатний горіх, гвоздика. А також 2ст.л вершків низької жирності.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини