Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:16:09

Сім звичок, щоб літо не пройшло даремно

26.07.2020   18:29Агенцiя

Ніяк не можете знайти слушний момент, щоб почати жити так, як давно хотілося? Кажуть, літо – саме такий момент, якого ви давно чекали.

Адже ранній схід сонця та пізній його захід, сонячна погода та зменшення робочого навантаження додають зайві години, покращують настрій та надихають. Коли літа залишилось не так і багато, ми зібрали для вас поради, що допоможуть його не проґавити.

Ранні підйоми

Пробудження рано вранці влітку має свою магію: на вулиці відчувається ранкова свіжість, а у домівку пробиваються перші сонячні промені. До того ж, якщо ви ніяк не могли виробити звичку вставати вранці без будильника – найкраще це зробити влітку. Адже набагато приємніше прокидатися, коли за вікном розсвітало, аніж серед темного осіннього ранку під стукіт дощу.

Заняття спортом

Для того, щоб займатися спортом, вам не потрібно йти у спортзал чи на групові заняття. Спорт на свіжому повітрі – одне з найкращих рішень влітку. Ви можете, наприклад, почати бігати. Саме цей вид спорту залучає всі групи м’язів та позитивно впливає на вашу розумову діяльність. Якщо свій ранок ви хочете провести, насолоджуючись сходом сонця та кавою без поспіху, то для спорту обирайте вечірній час. Адже лише влітку такі заняття будуть безпечними та принесуть вам задоволення.

Піші прогулянки

Якщо спорт – це не ваше, постарайтеся все ж збільшити свою фізичну активність. Для цього достатньо буде піших прогулянок. Ходіть пішки настільки багато, наскільки це можливо: на роботу та з роботи (або хоча б до метро та від метро), у супермаркет чи на ринок, гуляйте парком чи вздовж набережної. Під час прогулянки насолоджуйтесь своїм маршрутом, розглядайте будинки і людей, прислухайтеся до вуличних розмов та музики – адже взимку з маршрутки цього всього не побачите.

Навчання

Влітку школярі та студенти відпочивають від навчання, а для решти – цей час найкращий для вдосконалення та здобуття знань. Вечори довгі і після пішої прогулянки у вас точно залишиться час прослухати онлайн-курс, прочитати корисну книгу чи хоча б подивитися іноземний фільм без перекладу.

Здорове харчування

Так, вам не здається, що на здорове харчування вже перейшли майже всі навколо. Якщо вам ніяк не вистачало сили волі навчитися харчуватися правильно, то літо – найкраща пора для цього. Адже зараз майже на кожному кроці можна придбати свіжі овочі чи фрукти, які приносять максимум користі організму з мінімумом калорій. Беріть свіжі фрукти для перекусу на роботі, замініть овочевим салатом вечерю – і до осені правильне та легке харчування увійде вам у звичку.

«Ні» роботі у вихідні

Забороніть собі працювати у вихідні: не відкривайте пошту, не відповідайте на робочі повідомлення у соцмережах. Присвятіть вікенд кориснішим речам. Цей пункт здається очевидним, але насправді щовихідних понад 50% українських працівників приділяють хоч трохи часу робочим справам. Але влітку ви повинні навчитися відпочивати, щоб потім працювати ще краще. Виїжджайте за місто та вимикайте телефон, або хоча б інтернет, насолоджуйтеся літніми пейзажами та відпочивайте так, щоб отримати заряд енергії: не потрібно йти у похід, якщо ви полюбляєте лінивий відпочинок на пляжі.

Відкривайте для себе Україну

Якщо відпочинок у межах свого міста та найближчих районів вам більше не приносить задоволення – відправляйтеся далі. В Україні багато мальовничих міст, які невідомі всім туристам: зазирніть в інтернет та оберіть на карті те, що до вподоби саме вам. На шляху до обраного туристичного об’єкта, подивіться з вікна, і ви зрозумієте, що красу можливо знайти скрізь і для цього не потрібно виїжджати за межі країни.

джерело

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини