Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:15:29

10 січня - День відкриття першої сесії Генеральної Асамблеї ООН

10.01.2019   08:36Агенцiя

10 січня 1946 року в Лондоні розпочала роботу перша сесія Генеральної Асамблеї ООН. Примітно, що ця дата збігається з датою 26-ї річниці освіти Ліги Націй (League of Nations) — всесвітнього руху за мир і співпрацю між націями, — яка була заснована 10 січня 1920 і розпущена 18 квітня 1946 року. Її активи і зобов'язання були передані в ООН.

Генеральна Асамблея ООН була заснована в 1945 році відповідно до Статуту Організації Об'єднаних Націй. З самого початку вона є головним дорадчим, директивним і представницьким органом Організації Об'єднаних Націй. Асамблея є форумом для багатостороннього обговорення всього спектру міжнародних проблем, про які йдеться у Статуті. Одна з головних ролей відводиться Генеральній Асамблеї в процесі встановлення та кодифікації міжнародного права.

На першій сесії Генеральної Асамблеї були присутні представники 51 держави. В даний час до складу Генеральної Асамблеї входять 193 держави, які є членами Організації Об'єднаних Націй. Найбільш інтенсивно чергові сесії Генеральної Асамблеї працюють щорічно з вересня по грудень. З питань, що потребують невідкладного вирішення (боротьба з тероризмом, підтримання або відновлення міжнародного миру і безпеки), можуть скликатися спеціальні сесії і надзвичайні спеціальні сесії.

На кількох останніх засіданнях Генеральна Асамблея незмінно обговорює питання, пов'язані з врегулюванням глобальних проблем. На загальну думку всіх членів Генеральної Асамблеї, дві з найбільш гострих проблем: зміна клімату Землі і світова фінансово-економічна криза, негативні наслідки яких загрожують усьому людству, повинні бути вирішені в самі найкоротші терміни.

13 жовтня 2006 року на посаді нового генерального секретаря ООН був затверджений Пан Гі Мун.

Генеральній Асамблеї ООН належить ініціатива встановлення низки міжнародних свят . Один з них — День Організації Об'єднаних Націй, який відзначається щорічно 24 жовтня.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини